23948sdkhjf

Pizza Hut tappar långvarig vd

Processen inleds nu för att hitta Björn Källströms ersättare.

Efter 15 år som vd tycker Björn Källström att han gjort sitt på Pizza Hut. Han har meddelat styrelsen för ägarbolaget att han vill gå vidare till nya utmaningar, men har lovat stanna kvar till dess att en ny vd är på plats.

– Jag har haft 15 fantastiskt givande år på Pizza Hut, där vi gjort betydande förändringar inom gästupplevelsen, tillgänglighet av restauranger runt om i Sverige samt byggt en organisationen som gör att Pizza Hut har en stark utgångspunkt för lönsam tillväxt och goda förutsättningar att möta en omvärld i förändring, säger Björn Källström.

Björn Källström tillträdde som vd på Pizza Hut 2003. Under hans ledarskap har omsättningen tredubblats och ökat till 260 miljoner kronor. I dag finns det 24 Pizza Hut-restauranger runt om i Sverige med drygt 500 anställda.

– Björn har spelat en central roll och gjort ett stort avtryck. Han har genomfört stora förändringsarbeten och haft stort fokus på expansion som gör att Pizza Hut i dag har en stark ekonomi och plattform att växa vidare från, säger Kim Strømsborg, styrelseordförande i Nordic Restaurant Group Pizza AB, ägarbolag till Pizza Hut Sverige.

Processen att hitta Björn Källströms ersättare påbörjas nu.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109