23948sdkhjf

Ny maskin för klimatsmart mjölkförpackning

Norrmejerier har investerat 35 miljoner kronor i en ny förpackningsmaskin för stora förpackningar med skruvkork vid Umeå mejeri.

Först ut i det större 1,5-literformatet är Norrmejeriers laktosfria mjölkdryck.

– Vi tar ett stort och efterlängtat kliv framåt. Att Norrmejerier kan erbjuda produkter i stora format stärker de norrländska mjölkböndernas konkurrenskraft. Det är bra för Norrland, säger Anders Fredriksson, vd, Norrmejerier.

Norrmejeriers laktosfria mjölkdryck blev en fullträff 2016. Sedan lanseringen har försäljningen femdubblats och den laktosfria marknaden fortsätter att växa.

– Den stora förpackningen är efterlängtad, speciellt av barnfamiljer och andra som vill köpa norrländsk och lokalproducerad laktosfri mjölkdryck i större format, säger Anna-Karin Karlsson, affärschef, Färskvaror, Norrmejerier.

Klimatsmart förpackning

Förpackningen är klimatsmart och består till 97 procent av förnybart material. Kartongen är gjord av certifierad skogsråvara, skruvkork och ytskikt är gjorda av biobaserad plastråvara.

– Majoriteten av norrlänningarna väljer förpackningar som går att återförsluta med skruvkork och ställer samtidigt krav på att de ska vara klimatvänliga. Med så här stor andel förnybart material blir valet både hållbart och bekvämt, säger Anna-Karin Karlsson.

En i raden av investeringar

Norrmejerier är i ett skede av flera stora investeringar i produktion och logistik. Vid mejeriet i Umeå pågår bygge av ett 5500 kvm stort kyllager för optimering av logistik och ytterligare utveckling av samdistribution i Norrland. Sommaren 2019, när det nya kyllagret invigs, då startar ombyggnation av befintlig byggnad för en ny modern förpackningshall. 1,5-liters förpackningsmaskinen i Umeå ingår som ett steg i en större omställning av förpackningsutrustning för det färska sortimentet, vid mejerierna i Umeå och Luleå.

Mer om Norrmejeriers klimatsmarta förpackningssatsningar kan ni ta del av på PACK POINT NORDIC den 16 maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125