23948sdkhjf

Paulig varslar 120 varav 45 i Sverige

Livsmedelsföretaget Paulig som bland annat äger Risenta och Santa Maria planerar en ny verksamhetsmodell som är tänkt att börja gälla från början av juni 2019. I den nya planen förväntas personalstyrkan minska med max 120 tjänstemän i koncernen varav 45 tjänstemän i Sverige. Fackliga förhandlingar inleds i dag. 

”Den planerade verksamhetsmodellen kommer att skapa nya roller och ansvarsområden inom koncernen. Dessutom kommer vissa befintliga roller att försvinna på grund av överlappande ansvarsområden och nya arbetssätt. Av denna anledning har Paulig i dag initierat koncernöverskridande förhandlingar som påverkar tjänstemän inom hela företaget.”, skriver Paulig i ett pressmeddelande.

I den nya organisationsstrukturen planerar Paulig att etablera geografiska affärsområden: Finland och Baltikum, Skandinavien och Centraleuropa samt Ryssland med omgivande länder. I planerna ingår också ett affärsområde för koncernens verksamhet inom emv. Dessutom är intentionen att skapa centrala marknadsförings- och supply chain-organisationer för att säkerställa optimalt nyttjande av resurser inom koncernen.

– För att vi ska kunna nå vår fulla tillväxtpotential och behålla relevansen i en allt hårdare konkurrens avser vi att förändra vår organisationsstruktur och vårt arbetssätt. Med förändringarna vill vi skapa möjligheter att nå fler marknader med hela utbudet i Pauligs produktportfölj, säger Rolf Ladau, Koncernchef i Paulig i en kommentar.

Paulig har verksamhet i 13 länder i norra och centrala Europa, Baltikum, England och Ryssland. Omkring 58% av koncernens försäljning kommer från de nordiska länderna. Paulig har över 2 000 anställda, varav 1 250 jobbar som tjänstemän på koncernens olika marknader. Pauligs verksamhet är idag organiserad i divisioner utifrån kategorierna kaffe, mat och snacks.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095