23948sdkhjf

Lidl köpte årets första färskpotatis

Årets första färskpotatis odlad på friland har plockats upp ur marken och sålts. I år blev premiären tidigare än förra året då de eftertraktade knölarna kunde skördas redan klockan 11 den 25 april, förra året inträffade det den 8 maj.

I år var det två odlare, Jonas Gustavsson från Vejbystrand och Victor Eriksson, Allegården från Torekov, båda i Skåne som levererade totalt 40 kilo potatis. Efter budgivning mellan flera intresserade grossister, handlare och kockar stod det klart att Lidl fick ta hem potatisen till ett pris om 2 000 kronor kilot, lika mycket som förra året.

– Vi är väldigt glada att vinna budgivningen för andra året i rad! Inte bara för att vi brinner för svenska råvaror och matglädje, utan att vi dessutom i samma slag bidrar till Barncancerfonden och deras viktiga arbete, säger Peter Reisenzein, inköpsansvarig frukt och grönt på Lidl Sverige i en kommentar.

Hela summan om 80 000 kronor skänks till Team Rynkeby Godmorgon Lund/Barncancerfonden.

Potatisen sattes den 1 mars och i år har det tagit knappt 2 månader för potatisen att bli klar, framförallt är det värmen under påsken som drivit på tillväxten av den frilandsodlade färskpotatisen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125