23948sdkhjf

Vinföretag går in i nytillkommet kaffebolag

Stödjer företaget - som stödjer bönder i Kongo

MRG Wines, tillverkare av alkoholfria viner har gått in som delägare i et nystartade kaffemärket Rutasoka som importerar kaffe från Kongo och som nu håller på att etablera sig på den svenska marknaden.

Rutasoka Coffe fick sin start för sju års sedan då Rebu Burubwa, själv flykting från Kongo 2007 fick idén om at satsa på kaffe i hemlandet. Först och främst gjorde han det för att kunna stödja den förlossnings- och mödravårdsklinik han och hans sambo Stefanie Hedén startat i landet.

– Under ett besök i Kongo insåg vi att vi måste hitta ett sätt för att hålla kliniken flytande. Vi började undersöka landets jordbruk och insåg att landet innan de så förödande mineralkonflikterna bröt ut var en framgångsrik exportör av kaffe, säger Rebu Burubwa, vd på Rutasoka.

Nu jobbar Rutasoka tillsammans med cirka 9000 kaffeodlare som organiserat sig i ett kooperativ och kaffet säljs bland annat på Ica och i delikatessbutiker samt på hotell och restauranger.

– När jag hörde grundaren Rebus historia och hur han pratar om vad han vill göra med Rutasoka greps jag direkt. Jag vill stötta andra sociala företag, aktörer som liksom jag och mitt företag försöker göra världen bättre. Därför är vi väldigt glada att kunna gå in som delägare i Rutasoka nu, säger Moa Gürbüzer, vd på företaget MRG Wines.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11