23948sdkhjf

Fossilfritt tråg med fönster

Variovac, vakuumformningsmaskiner, presenterar ett nytt helt fossilfritt tråg för livsmedel. Tråget, helt fritt från fossil plast, presenterades på teknikmässan för kött- och charkprodukter, IFFA, i förra veckan.

Materialet till såväl tråg som toppfilm är cellulosabaserat och därför av förnybar råvara och framtaget av MibaStar, ett israeliskt företag. Med materialet kan man i Variovacs maskiner producera tråg med ett trågdjup på 25-30 mm för smörgåspålägg och andra skivade livsmedelsprodukter. Toppfilmen kan fås med ett transparent fönster, även det av ett fossilfritt cellulosabaserat material.

Materialet kan användas med Variovacs traditionella varmformningsverktyg men djupdragningen kräver lite extra kraft och för materialet rekommenderas Variovacs Rapid Air System. Materialet skräddarsys efter barriärbehov och kan ges såväl hög som låg barriär och kan även tryckas på såväl insida som utsida. Materialet tål värme, ända upp till 220 grader, och tål även frys ner till minus 40 grader.

Enligt packnews.se är materialet i dagsläget 3-4 gånger dyrare än motsvarande tråg av fossil plast. I takt med ökade volymer tros dock materialpriset sjunka och de första trågen med skivad bacon är på väg ut på marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094