23948sdkhjf

Granola-entreprenörer prisade av Claes-Göran Sylvén

Färsking, Ica Nära Likenäs och Icabanken tilldelas pris från Claes-Göran Sylvéns entreprenörsfond 2019. Claes-Göran Sylvén driver Ica Kvantum Flygfyren och är styrelseordförande i Icagruppen. Fonden prisar aktörer som har utvecklat idéer och visat på ett framstående entreprenörskap inom handeln.

 Entreprenörskap är tidlöst och viktigt i alla tider. Med dessa utmärkelser premierar vi goda beteenden och lyfter viktiga förebilder, säger Claes-Göran Sylvén i en kommentar.

De tre entreprenörspriserna delades ut under Icahandlarnas dag i går för fjärde året i rad. Fonden är inspirerad av Claes-Göran Sylvéns stora intresse för entreprenörskap och är ett erkännande för det arbete han gör för Ica och Sveriges Icahandlare.

Pristagare externt: Färsking

"Årets pristagare inom kategorin extern tilldelas ett bolag och drivs av några UF-alumnerna. När bolaget startade 2014 gick de på gymnasiet, hade ingen kunskap eller erfarenhet inom matbranschen, men lyckades mot alla odds etablera sig på flinghyllan. De beskriver produkten som startskottet på en revolution mot ungas ohälsa och ser det som en självklarhet att även unga får tillgång till god och hälsosam mat. Visionen är att fortsätta lansera fler hälsosamma produkter för unga. I augusti, 2018 lanserades två olika sorters granola i 400 stycken butiker runtom i hela Sverige och de fortsätter att expandera. Årets pris tilldelas Färsking av grundarna Amanda Larsson och Calle Rosengren."

Pristagare butik: ICA Nära Likenäs

"Årets butikspris tilldelas Fredrik Halvardsson och Anton Selberg, ICA Nära Likenäs, förstagångshandlare som vågade gå mot strömmen och ta sig an en butik som inte hade oddsen på sin sida. ICA Nära Likenäs ligger på en liten ort och var i stort behov av förnyelse och investeringar. ICA-handlarna har de på mindre än två år lyckats vända butiken till lönsam utveckling och öka omsättningen med 43 procent. Dessutom tar de stor del i det lokala samhället och skapar aktiviteter i och runt butiken. De har också startat e-handel och har egen utkörning i närområdet. Med stort mod och ett enormt entreprenörskap utvecklar de sin verksamhet visar att det går att ha en levande landsbygd."

Årets pristagare ICA-koncern: ICA Banken

"Årets pristagare inom ICA-koncernen tilldelas en aktör som har lyckats utveckla och möjliggöra att ICA-handlare kan fortsätta driva sina idéer och affär framåt. Genom att erbjuda banktjänster och produkter med nya grepp har man med stor handlingskraft byggt en unik affärsbank för Sveriges ICA-handlare. Årets pris inom kategori koncern tilldelas ICA Banken Företag."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125