23948sdkhjf

Isländska ostchips tar in kapital – vill öka svensk produktion

Den isländska ostchipstillverkaren The Snack Company vill öka sin närvaro på den nordeuropeiska marknaden och öppnar upp en för en publik finansieringsrunda. Med det nya kapitalet ska produktionskapaciteten i det svenska dotterbolaget The Snack Company Sweden öka samt kommer resurser att satsas på marknadsföring och utvecklande av produktions- och försäljningsorganisationen.

– När vi såg att Lava Cheese sålde bra på Island så blev det naturligt för oss att ta produkten utomlands. Nu ser vi att Lava Cheese säljer bra även i Stockholm och på några andra håll så därför är det dags att göra företaget redo för en snabbare expansion och skapa en struktur för den fortsatta tillväxten, framhåller Guðmundur Páll Líndal i en kommentar.

Idag säljs Lava Cheese i120 försäljningsställen på Island, i 80 butiker i Stockholmsområdet och 20 butiker i norra Tyskland.

Via Funderbeam erbjuds nu upp till 18,5% av aktierna i The Snack Company (det isländska moderbolaget) för 650 000 euro i poster om 100 euro. Lead investor är entreprenören, kommunikationsrådgivaren och före detta riksdagsledamoten Gunnar Axén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079