23948sdkhjf

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Ica har valt att att helt byta ut sina importerade plommon mot svenskproducerade. För att genomföra bytet utökar kedjan därmed sitt samarbete med Skånebaserade odlarföreningen Sydgrönt vilka kommer att producera cirka 500 ton plommontomater till Ica under kommande säsong.

– Vi ser en ökad efterfrågan på svenska produkter och har länge arbetat för att kunna erbjuda svenska plommontomater hela sommarsäsongen. Vi vill hjälpa till att öka svensk produktion och ser även miljövinster genom minskade transporter och mer miljövänliga förpackningar. Vår prognos är att sälja cirka 1 miljon förpackningar av den svenska plommontomaten under säsongen 2019, säger Andreas Sbrodiglia som är sortiment- och inköpschef på Ica Sverige i en kommentar.

I samband med bytet kommer de svenska plommontomaterna att packas i papptråg istället för papp, en besparing på 10 ton plast om året. Även pappen kommer det att sparas in på då de svenska plommontomatsförpackningarna packas i returlådor istället för papplådor.

Skiftet från importerade till svenska tomater är en del av det samarbete som LRF och Ica Sverige har för att främja svenska odling och svenska bönder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125