23948sdkhjf

Skånemejerier med ny hållbarhetschef

Skånemejerier lanserar nu sin senaste hållbarhetsrapport, och i samband med detta meddelar bolaget även att Jeanette Flodqvist tillträder som ny hållbarhetschef.

Jeanette Flodqvist kommer närmast från rollen som näringslivsutvecklare på Region Skåne, där hon arbetat med regional utveckling, hållbart jord- och skogsbruk samt framtagandet av Skånes livsmedelsstrategi.

– Det finns ett stort samhällsengagemang på Skånemejerier och företaget tar klimatförändringarna på största allvar. Dessutom sker ett brett arbete för att stärka utvecklingen till ett cirkulärt livsmedelssystem, vilket är ett viktigt bidrag för att vi ska kunna uppnå FN:s hållbarhetsmål, säger Jeanette Flodqvist, som nu tillträder som hållbarhetschef för Skånemejerier i en kommentar.

I hållbarhetsrapporten framgår bland annat att Skånemejeriers produktion nu till 97 procent drivs av förnyelsebar energi, att samtliga mjölkgårdar är certifierade enligt ISO 9001. Samtidigt har antalet kasserade produkter på Malmömejeriet minskat med 70 procent och ett samarbete med Stadsmissionen har inletts för överlämning av överskottsprodukter.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157