23948sdkhjf

Mycket matnyttigt i Almedalen

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg och Visbys gator kommer inom kort att vimla av opinionsbildare, beslutsfattare och andra som bara är nyfikna.

Livsmedelskedjan är som vanligt väl representerad i det digra programmet, som går att djupdyka i här.

Branschorganisationen Livsmedelsföretagen är naturligtvis på plats med egen trädgård, och har samlat tre tunga seminarier på onsdagen den 3 juli, Livsmedelsindustrins dag. Bland deltagarna återfinns landsbygdsminister Jennie Nilsson, civilminister Ardalan Shekarabi, GD:ar, vd:ar och andra experter, opinionsbildare och beslutsfattare.

De tre seminarierna har rubrikerna ”Vad är Sveriges nästa stora livsmedelsexport?”, ”Hur kan regler, villkor och myndigheter bidra till att uppnå målen i livsmedelsstrategin?” och ”Är det dags att införa en statlig matkasse? Ett nyfiket samtal om folkhälsa, matvanor och ansvar”.

− Våra medlemmar producerar världens godaste, säkraste och mest hållbara livsmedel. Men att vi har en livskraftig och välmående svensk livsmedelsproduktion är inget vi kan ta för givet, och det är en fråga som i grunden berör samhället på alla nivåer. Det är med den utgångspunkten som vi bjuder in allmänheten och beslutsfattare till vår trädgård i Almedalen och en dag fylld med nyfikna möten och samtal om livsmedel, potentialen i vår industri och Sverige som industrination, säger Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen.

I programmet för Almedalsveckan finns ytterligare en rad seminarier och event med inriktning på livsmedelskedjan. Här är ett axplock:

Kan tillväxt kombineras med hållbarhet och vilka krav ställer det på livsmedelsbranschen?

Arrangör: LivsmedelsFöreningen, Livsmedel i fokus

30/6 17:15 - 18:30

Kommer framtiden att vara färdiglagad?

Arrangör: Bentigo

30/6 18:00 - 19:00

Hur kan vi förhindra livsmedelsfusk? Kan blockkedja vara ett bra hjälpmedel?

Arrangör: Vi Konsumenter, Sveriges Konsumenter, Konsumentföreningen Stockholm, Djurskyddet Sverige

1/7 10:45 - 12:00

Framtidens hållbara mat

Arrangör: The Absolut Company

1/7 14:30 - 15:30

Robotar, sensorer och satelliter – så ser matproduktionen ut 2030

Arrangör: East Sweden, Region Östergötland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Östsvenska Handelskammaren

1/7 15:10 - 16:00

Framtidens mat – redan i dag?

Arrangör: Sydsvenskan, Orkla

2/7 08:15 - 09:00

Växtbaserat som Sveriges tillväxtmotor – Nästa svenska exportsuccé?

Arrangör: Växtbaserat Sverige

2/7 11:00 - 12:00

Brödbusar är vi allihopa, allihopa, allihopa – du med

Arrangör: Föreningen Matsvinnet, Ungerth & Co

2/7 14:00 - 14:50

Tillsammans mot Agenda 2030-målen – så skapar vi en mer hållbar livsmedelskedja

Arrangör: DoubleCheck AB, Martin & Servera

2/7 14:45 - 15:45

Konsumenterna, maten och gentekniken

Arrangör: SLU Mistra Biotech

2/7 17:15 - 18:00

Hur ska svensk livsmedelsproduktion kunna möta en ökad efterfrågan på svenska grödor?

Arrangör: ICA, LRF

3/7 11:45 - 13:00

Bäst i klassen och rekordhögt förtroende men ändå bara varannan tugga svensk mat - varför är det så?

Arrangör: SydGrönt, Svenskmärkning AB - en del av Öresundshuset

4/7 12:15 - 13:15

Odling av mat i vatten - en nyckel till hållbar svensk livsmedelsproduktion?

SLU Aquaculture

3/7 2019, 12:30 - 14:00

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125