23948sdkhjf

Forskare grottar i hela svinnkedjan på kunskapsfestival

Svinntemat gör comeback: ”Varför skulle vi vara färdiga med att prata om ett problem som inte är löst?”

Kunskapsfestivalen Matologi om mat, hälsa och hållbarhet är tillbaka för femte året i rad. Lördag den 24 augusti klockan 10-16 bjuder forskningsplattformen SLU Future Food vid Sveriges lantbruksuniversitet in till Norra Latins skolgård på Drottninggatan 71B i Stockholm.

Entrén är fri och årets tema är matsvinn – igen. Samma tema hölls 2017.

– Varför skulle vi vara färdiga med att prata om ett problem som inte är löst? Särskilt när det kommer nya lösningar hela tiden. Och gamla med, förresten. I vissa fall är det kanske smartare att prata med mormor än att läsa matbloggar om man vill lära sig ta upp kampen mot matsvinnet, säger Ylva Henriksson, projektledare för Matologi i en kommentar.

Forskare från Sveriges lantbruksuniversitet kommer att presentera sina rön om svinn i butik, storkök och restaurang, om kött, fisk, broccoli och fluglarver, om historiska spannmål och framtidens mat, såsom ätbart trä.

Politiker, företag och influencers finns på plats och journalisten Per Styregård är moderator för panelsamtalen. I scenprogram och utställningar får besökarna lära sig att bedöma om mat är ätbar eller inte, utmana färskvarunormen – är färskt alltid bäst? – och ta del av trendspaning, traditioner, forskning, smakprover och konst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079