23948sdkhjf

Anrikt konditori i konkurs

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Konditoriet Gylles har varit verksamt i Karlskrona sedan 1862. Men sjunkande försäljningsvolymer och oförmåga att betala sina skulder gjorde att bolaget försattes i konkurs under tisdagen. Konditoriet stängdes ned under dagen men öppnade sedan upp igen redan dagen efter och på Facebook lät Gylles meddela att de inte kommer försvinna, samt att försäljningen inte sviktar.

Läs också: Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Enligt konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson på advokatfirman Maze Advokater finns det goda förutsättningar för att Gylles kan leva vidare i annans ägo.

– Oh ja, det är redan flera som hört av sig. På lördag går vi ut med en annons om försäljning och jag har gott hopp om att få flera seriösa intressenter. Det ligger ju i mitt intresse, som konkursförvaltare får man ju bäst betalt om verksamheten säljs som en helhet och inte som ett slaktat bolag, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Gylles har haft en längre period av finansiella problem. Under perioden från 2014 till 2017 halverades omsättningen i bolaget från 21 miljoner kronor till 11 miljoner ochu nderkottet i bolaget uppgick i 2017 års redovisning till 3,5 miljoner kronor varav årets resultat hamnade på minus en miljon kronor.

Konditoriet var tidigare navet i ett mindre konditoriimperium i Karlskrona och Gylles ägde även konditorierna Lennarths och Café Tre G som såldes vidare under 2017 och 2015. År 2016 tog Gylles även över delar av det klassiska Z-bageriet, och 2017 sålde slutligen den tidigare ägaren Tobias Lundström Gylles vidare till nuvarande ägaren Christer Ahlberg och hans bolag Catus.

Läs också: Efter 113 år – nu lägger charkuteriet ner

Enligt Christer Ahlberg fanns många av problemen med skulderna kvar sedan övertagandet 2017 men att bolaget arbetat aktivt sedan dess för att få till en rekonstruktion, senast förra månaden. Men till slut var det enklast och kostnadseffektivast att försätta Gylles i konkurs. Men att bolaget ska fortsätta är Christer Ahlberg övertygad om.

– Jag är beredd att fortsätta själv och har medel att sätta in, inte minst genom mina andra bolag, säger han till BLT.

– Men det viktigaste är att Gylles får fortleva. Kan det komma någon annan som jag bedömer seriös är jag beredd att hjälpa till och samarbeta. Men namnet Gylles är säkrat hos mig, genom att det bärs av ytterligare ett av mina bolag.

Mer om: Gylles | konditori | konkurs
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

På nytt jobb
Han är ny på Paulig

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Växtbaserat papper för feta livsmedel

Nu ska bryggeriet expandera

Rekordhög skörd av höstvete

Nytt initiativ för etisk handel

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Lönnebergas måltidssatsning fortsätter

Kycklingsnacks till Ica och färdiggrillad kyckling till Coop och Axfood.

Han blir vd för Linas Matkasse

Enormt tryck när kallpastörisering återvänder till Sverige

Spendrups tar ett steg till för återvunnet

Convenience växer i betydelse

På nytt jobb
Bayn stärker utvecklingsavdelningen

McDonald's har slut på halloumi

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

1

Axfood lanserar nytt eget varumärke

Simris Alg: Finanschefen lämnar

Potatisen har svängt tillbaka

Quorns vd lämnar efter tio år

Utvecklar chipspåse utan plastfilm

Här är branschens tio största kooperativa företag

Norrmejeriers vd om nya ”Ica-mejeriet”: 1 000 kvadratmeter

Beräknas uppgå till halva halloumikonsumtionen inom tre år.

Nya regler, canabinoider och matfusk

Julskinkan krymper

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Ekolantbrukarna riktar kritik mot handeln

Livsmedelsindustrin är sist på digitaliseringsbollen

Larm om citrusfrukter – Coop och Axfood agerar

De gör proteinpulver – av syrsor

Ledamot lämnar Simris Alg

På nytt jobb
Svegro rekryterar chef från Arla - igen

Produktnytt
Ny låda för matleveranser direkt till dörren

De ska sälja Hans & Gretas glutenfria bröd

Först med veganska revbensspjäll

Mejerijätten ska bli klimatneutral 2035

De lanserar Köttkultur i egna kylar

Se alla Företagens egna nyheter

Balluff tar dig ett steg närmare IIot!

TESAB lanserar tesabcity.se

God Jul och Gott nytt år!

Snart är den här – vår nya multisensor!

Tryckluftsdrivna membranpumpar i hygieniskt utförande

God (h)jul önskar vännerna på Balluff!

Tillförlitligt resultat med positions- och trycksensorer!

Hög driftsäkerhet vid vakuumgenering inom plastindustrin

Mirit Glas tilbyr Skräddarsydda glasvaror

Vi på Balluff värnar om miljön – för framtidens skull!

Vad är kopplingen mellan choklad och RFID?

Fatpump i hygieniskt utförande

Hur minskar du driftstopp hos er?

TESAB-anslutna ABAK i Sundsvall breddar sitt utbud

Stora kostnadsbesparingar efter uppgradering av kondensorer

Balluff ger dig maximal energi!

Recept på framgång: Optimal förpackning till Optimel-sallad

Ingersoll Rand - Rikstäckande tryckluftservice

En ny generation av axialfläktar med ännu högre prestanda

Vilken produkt var på vilken arbetsplats och när?

Hygieniska dubbelskruvpumpar för livsmedelsindustrin

Easy Tool-ID 2.0 - enklare kan det inte bli!

Hydroscand delar ut årets stipendium till elev i Sydafrika

Black Friday-priser på ALbee den 25 november - 2 December

En ny generation axialfläktar med optimerade egenskaper

Sänd till en kollega

0.162