23948sdkhjf

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Konditoriet Gylles har varit verksamt i Karlskrona sedan 1862. Men sjunkande försäljningsvolymer och oförmåga att betala sina skulder gjorde att bolaget försattes i konkurs under tisdagen. Konditoriet stängdes ned under dagen men öppnade sedan upp igen redan dagen efter och på Facebook lät Gylles meddela att de inte kommer försvinna, samt att försäljningen inte sviktar.

Enligt konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson på advokatfirman Maze Advokater finns det goda förutsättningar för att Gylles kan leva vidare i annans ägo.

– Oh ja, det är redan flera som hört av sig. På lördag går vi ut med en annons om försäljning och jag har gott hopp om att få flera seriösa intressenter. Det ligger ju i mitt intresse, som konkursförvaltare får man ju bäst betalt om verksamheten säljs som en helhet och inte som ett slaktat bolag, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Gylles har haft en längre period av finansiella problem. Under perioden från 2014 till 2017 halverades omsättningen i bolaget från 21 miljoner kronor till 11 miljoner ochu nderkottet i bolaget uppgick i 2017 års redovisning till 3,5 miljoner kronor varav årets resultat hamnade på minus en miljon kronor.

Konditoriet var tidigare navet i ett mindre konditoriimperium i Karlskrona och Gylles ägde även konditorierna Lennarths och Café Tre G som såldes vidare under 2017 och 2015. År 2016 tog Gylles även över delar av det klassiska Z-bageriet, och 2017 sålde slutligen den tidigare ägaren Tobias Lundström Gylles vidare till nuvarande ägaren Christer Ahlberg och hans bolag Catus.

Enligt Christer Ahlberg fanns många av problemen med skulderna kvar sedan övertagandet 2017 men att bolaget arbetat aktivt sedan dess för att få till en rekonstruktion, senast förra månaden. Men till slut var det enklast och kostnadseffektivast att försätta Gylles i konkurs. Men att bolaget ska fortsätta är Christer Ahlberg övertygad om.

– Jag är beredd att fortsätta själv och har medel att sätta in, inte minst genom mina andra bolag, säger han till BLT.

– Men det viktigaste är att Gylles får fortleva. Kan det komma någon annan som jag bedömer seriös är jag beredd att hjälpa till och samarbeta. Men namnet Gylles är säkrat hos mig, genom att det bärs av ytterligare ett av mina bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078