23948sdkhjf

Coop stänger Nettolager – 70-tal berörs

Redan när det stod klart att Coop skulle ta över Nettos verksamhet i Sverige uppkom frågetecken kring kedjans två lager. Lagren ligger i Falkenberg och Linköping, samtidigt som Coop redan har en egen logistikapparat. 

Nu rapporterar Correns affärssajt Affärsliv att Coop stänger Nettolagret i Linköping. 

– Det här är ett led i omställningsarbetet. Vi tar över Nettos 163 butiker i Sverige och kommer därefter att förse affärerna med varor från Coops lager istället. Det handlar i första hand om produkter från våra tre största enheter som finns i Västerås, Enköping och Bro, säger Tobias Rydergren, Coops presschef.

Lagret är beläget på Köpetorpsgatan och startades 2011 av Netto som i somras förvärvades av CoopSammanlagt arbetar det 260 personer på Nettos två lager. I november inleds nedläggningen av Linköpingslagret. Mellan 60 och 70 personer anställda berörs av beskedet. De fackliga förhandlingarna inleds nästa måndag.

– Lagret kommer avvecklas men exakt vad det innebär för de som arbetar kommer vi återkomma till i kommande förhandlingar, säger Tobias Rydergren till SVT. 

De anställda i Linköping fick beskedet under måndagen.

– Vi hade på känn att någonting var på gång, men inte att det skulle gå så här snabbt, säger han. Nu kommer vi alla att förlora jobben. Vi på golvet har spekulerat i om Coop kan erbjuda oss något annat på de andra stora lagren, men det blir troligvis inte så, säger en anonym lagerarbetare till Affärsliv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125