23948sdkhjf

Yoghurt i klimatsmart bägare

Skånemejerier lanserar Salakis Matlagningsyoghurt i ny förpackning med 60 % mindre plastinnehåll.

Skånemejerier lanserar sin populära matlagningsyoghurt från Salakis i en helt ny typ av förpackning gjord på 60 procent mindre plast. Förpackningen består till störst del av kartong från nordiska träd och går att återvinna helt som papper. Yoghurten erbjuds samtidigt i ett nytt, mindre format, en praktisk 2-deciliters förpackning.

Den nya förpackningen är ett resultat av de konsumentinsikter som Skånemejerier samlat, där man sett att alltfler konsumenter inte bara ställer krav på livsmedelsproduktion utan även på hur maten förpackas. I en undersökning ifrån 2019 av Sustainable Brand Index framgår det exempelvis att förpackningsfrågan är den fråga som växer mest inom alla branscher.

—Salakis matlagningsyoghurtar är mycket uppskattade produkter bland svenska konsumenter eftersom de är hälsosammare alternativ som fungerar utmärkt i matlagningen. Genom att vi valt att lansera Salakis i vår nya unika förpackning kan vi nu erbjuda en produkt som både är hälsosam och dessutom mer miljövänlig, vilket vi tror kommer passa perfekt för dagens konsumenter, säger Martina Pettersson, marknadschef för Salakis.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.176