23948sdkhjf

AR ska halvera upplärningstid hos Kopparbergs

Kopparbergs Bryggeri vill lära sin personal att hantera företagets maskiner både snabbare och säkrare med hjälp av AR-teknik (Augmented Reality).

I dagsläget tar det mellan sex och åtta veckor för en ny medarbetare att lära sig hantera de maskiner som används för att tappa och förpacka dryck eftersom vissa moment bara utförs var tredje vecka, vilket gör det svårt att öva i skarpt läge.

– Det skapar en otrygghet för operatörerna. Om du inte gör rätt stoppar du hela produktionsavsnittet, säger Fredrik Karlsson, produktionschef på bryggeriet, i en kommentar.

Med den nya tekniken kan operatörerna med hjälp av ett särskilt par AR-glasögon steg gör steg träna på att hantera maskinerna oftare och helt riskfritt.

– Jag tror att vi kommer att kunna halvera upplärningstiden. Vi ser också att vi kan skapa en större trygghet för både nya och gamla operatörer, som får en chans att öva och validera sina kunskaper. Dessutom blir det ett intressant arbetsmoment att få jobba med AR och vi tror att det kan locka fler yngre till branschen, säger Fredrik Karlsson.

Tekniken som utvecklats av IT-konsultbolaget Nethouse i Örbebro med assistans av Örebro universitet kommer nu att testas på Kopparbergs under hösten för att sedan utvärderas. Därefter kommer fler företag inom industri och utbildningssektorn bjudas in för att se resultaten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062