23948sdkhjf

Efter 113 år – familjeägt rökeri i konkurs

Bergströms Rökeri, ett familjeägt som varit verksamt i Ångermanland sedan 1906 har hamnat på obestånd och har nu på egen begäran försatt bolaget i konkurs, skriver Örnsköldsviks Allehanda. Företaget har tidigare haft ekonomiska problem och sattes i rekonstruktion 2017, varpå Thomas Bergström tog över från sin far, Henry, och då blev fjärde generationen att driva rökeriet.

– Det känns jättejobbigt. Det är tre år sedan jag tog över i samband med rekonstruktionen och jag har trott på det här, haft visioner för företaget och kämpat stenhårt. Alla anställa har också kämpat och slitit för att vända på det här efter rekonstruktionen. Men det räckte inte hela vägen, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Bergströms Rökeris omsättning nästan halverades mellan åren 2011 och 2015 då de förlorade flera viktiga kunder, och under den perioden redovisade de förluster på cirka 2-3 miljoner varje år. 

Bergströms Rökeri har idag 10 anställda och innehar bland annat det populära varumärket Fjällchark. De kommer nu att fortsätta verksamheten fram till jul, men vad som händer därefter är ovisst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078