23948sdkhjf

Nytt testcenter för vatten och livsmedel

Alfa Laval öppnar ett innovations- och testcenter för dekantrar i Søborg, nordväst om Köpenhamn, Danmark, för att stärka företagets globala ställning inom livsmedel och vatten, två viktiga tillväxtområden för företaget.

Syftet med det nya innovations- och testccentret är att utveckla, testa och optimera nästa generation dekantrar, samt att vara ett globalt kunskapscenter för livsmedels- och vattenapplikationer. Centret är placerat vid Alfa Lavals anläggning i Søborg och utgör i första steget 2000 kvadratmeter.
– Idag står våra kunder inför skilda utmaningar; en del efterfrågar industriella processer som maximerar avkastningen och samtidigt minimerar användningen av naturresurser. Andra söker sätt att förädla biprodukter eller restavfall till säljbara produkter, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen.

– Genom att samla våra produkt- och applikationsexperter för livsmedel och vatten på ett och samma ställe i Danmark stärker vi vår kapacitet att utveckla hållbara lösningar som möter våra kunders nuvarande och framtida behov.
Innovations- och testccentret kommer även att fokusera på digitala lösningar för dekantrar och använda insamlade data för framtida FoU-arbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.206