23948sdkhjf

Ekobonde är årets nötköttföretagare

För nittonde året i rad delade LRF i samråd med Sveriges Nötköttsproducenter ut priset Årets Nötköttföretagare. I år gick priset till ekobonden Henrik Nisser på Alstrums Gård i Värmland.

Köttet från Henrik Nissers gård har bland annat börja intressera finkrogar i Karlstad och går även till mat som serveras när Färjestad spelar hemmamatch.

– Kocken från finrestaurangen i Löfbergs arena kom ut hit till gården och valde själv ut köttet, säger Henrik Nisser i en kommentar.

Priset delades ut av LRF på årets Köttsriksdag i Borlänge.

Så här lyder motiveringen till priset som Årets Svenska Nötköttsföretagare:

Med en tydlig strategi, och ett systematiskt förbättringsarbete med uppföljning av foderproduktion, avel, och byggnadslösningar är Alstrums gård ett hållbart företag såväl socialt som ekonomiskt och miljömässigt.

LEAN-arbetet ger ett systematiskt förbättringsarbete med målet att använda gårdens resurser optimalt. Henrik har startat och utvecklat sitt företag och lyckats att kombinera detta med en växande familj och nöjda anställda som får sin vardag och ledigheter att fungera.

Företaget har de senaste åren ökat produktionen och samtidigt lyckats öka andelen naturbete, öka antalet avvanda kalvar och bibehållit produktionskostnaden per kg TS. Dessutom har arbetsmiljön blivit bättre och det ekonomiska resultatet förbättrats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094