23948sdkhjf

FMCG-stipendier i Skåne att söka

Ansökan senast den 1 december till Ladies of FMCG.

Mentorprogrammet för kvinnor inom FMCG sprider sig söderut. Tre stipendier finns nu att söka för kvinnor som önskar mentorer i Skåneregionen.

Efter två uppskattade mentorprogram i Stockholm erbjuder nu nätverket Ladies of FMCG samma upplägg för kvinnor verksamma inom FMCG (Fast-moving consumer goods) i Skåne. Den 30 januari startar programmet.

Vi har länge fått önskemål om att göra mer i Malmö och Skånregionen och nu är det äntligen dags, säger Hanna Mannberg som tillsammans med Veronica Kumlien startade Ladies of FMCG för snart två år sedan.

Food Supplys systertidning Fri Köpenskap var med på ett hörn när det första mentorprogrammet drogs igång och är det igen när programmet nu gör skånsk debut. Ladies of FMCG delar återigen ut stipendier i samarbete med Fri Köpenskap och rekryterings- och konsultföretaget Academic Search. Det finns tre stipendier att söka, vardera har ett värde av 25 000 kronor.

Mentorerna är redan klara. Det handlar om välkända profiler i branschen med lång erfarenhet från ledande positioner.

– Vi är glada för den magiska laguppställningen. Det är starka förebilder med mycket kompetens, erfarenhet och högt engagemang, säger Veronica Kumlien.

Sara Berger, vd för Sydgrönt och nominerad till Årets syftesdrivna ledare på Dagligvarugalan i september, är en av mentorerna.

– En mentor ger möjlighet till ett perspektivskifte och andra synsätt som jag tror man kan behöva under många olika perioder i sin karriär.

Mentor och adept behöver inte ha gjort samma karriärresa. Tvärtom kan det var berikande med ett annat perspektiv, menar Berger.

– Adepten kan ofta vara med och styra agendan och innehållet. Kan mentorsrelationen dessutom präglas av ömsesidigt förtroende så blir det ett kraftfullt verktyg.

Så här söker du:

  • För att kunna söka stipendierna behöver man först bli medlem i Ladies of FMCG-nätverket om man inte redan är det.
  • Ansökan görs via Ladies of FMCG:s hemsida senast den 1 december.
  • Den 12 december utser juryn de tre vinnarna. Urvalet baseras på motiveringen i ansökan samt på hur väl den sökande matchar någon av mentorerna. Vinnarna kommer att annonseras i en artikel på Fri Köpenskaps nyhetssajt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078