23948sdkhjf

Nytt ysteri när Ica och Norrmejerier samarbetar: ”Ta upp konkurrensen”

Ica och Norrmejerier ska ge sig på halloumin tillsammans.

Ica och Norrmejerier inleder ett nytt samarbete kring ett svenskproducerat alternativ till halloumi-ost. Produkterna kommer att tas fram vid Norrmejeriers mejeri i Umeå, vilket innebär en investering i en ny ysteri- och förädlingsanläggning samt en förstärkning av det norrländska lantbruket.

Halloumin är idag en storsäljare och har blivit självklar på många grillfester, picknickar och familjemiddagar. Det finns i dag flera svenska varianter, men för att ta upp konkurrensen med de cypriotiska ostarna har vi letat efter en större aktör att samarbeta med så att vi kan få volymer och bra pris.  Det har känts viktigt för oss att kunna erbjuda ett alternativ som inte bara smakar gott, utan också känns bra i magen ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige i en kommentar.

Produkten kommer att bestå av 100 procent norrländsk mjölkråvara och finnas i butik från vecka 38 nästa år. Målsättningen för Ica är en årlig försäljning på runt 350 ton. Samarbetspartner Norrmejerier är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av mjölkbönderna i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Med det nya samarbetet stärker mejeriet sin betalningsförmåga till de norrländska bönderna.

På Norrmejerier är vi stolta över vårt Norrland och att med den här satsningen kunna erbjuda människor över hela landet en del av det norrländska mathantverket och samtidigt stärka den norrländska mjölkproduktionen gör oss väldigt glada, säger Anders Fredriksson, vd för Norrmejerier.

Förra året importerades 4 000 ton halloumi till Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11