23948sdkhjf

HK Scan lämnar Siljans Chark

HK Scan har valt att lämna sitt ägande i Siljans Chark för att istället låta företaget övergå till lokalt ägande, det skriver tidningen ATL. HK Scan har fram tills nu suttit på 39 procent av aktierna i det sedan 2015 förlusttyngda slakt- och charkuteriföretaget. Samtliga av de aktierna kommer, efter en extrastämma i januari, att gå tillbaka till Siljans Chark.

– Det är ett gemensamt beslut i Siljans Charks styrelse att ett helt lokalt ägande är det bästa för bolaget. Därför väljer vi låta våra aktier gå tillbaka till Siljans Chark, säger Magnus Lindholm till ATL.

Det slaktsamarbete som finns mellan HK Scan och Siljans Chark kommer att fortsätta tills vidare, samtidigt som Siljans Chark kan söka efter nya samarbetspartners.

– Det öppnar för att vi kan slakta även åt andra som vill köpa in djur i bygden och slakta här. Ur ett lantbrukarperspektiv är det jätteviktigt att vi har ett starkt slakteri. Utan det skulle djurtransporterna bli längre och färre bönder skulle fortsätta sin produktion, säger Jan Forssell, ordförande i Siljans Charks styrelse till tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078