23948sdkhjf

Fodi i konkurs: ”Kunde inte trolla med knäna längre”

Tog in 80 miljoner i kapital – nu har pengarna tagit slut för den hyperlokala e-handlaren.

Den hyperlokala e-handlaren Fodi har vuxit fram som en utmanare till de större dagligvarukedjorna på nätet.

Med stora ambitioner och en tro på lokala varor har företaget tagit in totalt runt 80 miljoner och expanderat på flera marknader i Stockholmsområdet. Nu går de i konkurs. Det avslöjar Breakit.

Fodi är en liten uppstickare som har kämpat men vi hade behövt en långsiktig industriell ägare för att ta Fodi till lönsamhet. Vi kunde inte trolla med knäna längre. Branschen har inte kommit in i en mogen fas, säger företagets vd Elin Björkehag till tidningen.

Orsaken är att pengarna har tagit slut och att den senaste planerade nyemissionen på 15-20 miljoner kronor inte gått igenom.

– Det kostar pengar att bygga upp ett bolag som säljer mat på nätet och vi har haft betydligt mycket mindre plånbok än våra konkurrenter, samtidigt som vi haft en hög ambitionsnivå. Vi hade hoppats att kunderna skulle vara mer lojala och att den personliga service och kvalitet som vi har gett skulle ha lönat sig, säger Elin Björkehag till Breakit.

Fodi finns på fem orter i Stockholmsområdet har 35 anställda. Enligt Elin Björkehag är skulderna inte så stora.

– Jag hade verkligen velat knäcka den här nöten och det var jättetråkigt att vi inte fick in pengarna. I framtiden tror jag ändå att en aktör som Fodi kan ta upp kampen mot jättarna, säger hon till Breakit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047