23948sdkhjf

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

Mitt i den värsta restaurangkrisen i modern tid öppnar Poppels Öl & Mat. Hantverksbryggeriet Poppel ska matcha öl och mat i en lokal som ligger i direkt anslutning till bryggeriet i Jonsereds fabriker, öster om Göteborg.

Restaurangen, som var tänkt att öppna redan 2018, gick tidigare under arbetsnamnet Poppels Klunk, men vid öppningen den 21 mars, sker det under varumärket Poppels Öl & Mat.

Vd Mats Wahlström förstår om det kan tyckas underligt att trycka på startknappen i en tid på antalet varsel i hotell- och restaurangbranschen är rekordhögt.

– Vi vill så gärna möta våra gäster och samtidigt konkret visa att vi verkligen tror på restaurangbranschens långsiktiga överlevnad. Samtidigt är vi ödmjuka inför det faktum att covid-19 gör att många av våra gäster varken kan, vill eller bör besöka en restaurang i dagsläget, säger han.

På Poppels Öl & Mat jobbar köksmästaren och bryggmästaren tätt ihop. Köksmästaren heter Darius Wulff och kommer närmast från Lindholmens Street Food Market. Bryggmästare är Daniel Granath från Poppels Bryggeri.

– Vi har gjort likt de flesta restauranger utvecklat maten för att passa ölen, men det som gör oss unika är att vi också arbetat tvärtom – och utvecklat öl som ska passa till specifika rätter. Det har absolut varit något av det roligaste vi har gjort här på Poppels så här långt, säger Daniel Granath.

Poppels är det tredje bryggeriet på kort tid som lanserat matsatsningar. Bryggarduon bakom Dunder & Krut öppnade i januari en taqeria på Kungsholmen i Stockholm och senare i vår öppnar Hedda Spendrup restaurang i anslutning till sitt nystartade bryggeri Omaka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062