23948sdkhjf

Så klarade sig Scandi Standard i första kvartalet

Kycklingföretaget Scandi Standard redovisar ett justerat rörelseresultat på 117 miljoner kronor för det första kvartalet 2020  (110). Det framgår av delårsrapporten. 

Det var i linje med det av bolaget tidigare lämnade preliminära besked kring det justerade rörelseresultatet för kvartalet.  

Nettoomsättningen uppgick till 2 479 miljoner kronor (2 458), vilket var en ökning med 1 procent.  

Redovisat rörelseresultat uppgick till 75 miljoner kronor (110) och resultatet efter skatt var 35 miljoner kronor (72). Resultatet per aktie uppgick till  0:51 kronor (1:11). 
 

– Minskningen beror främst på högre jämförelsestörande poster i kvartalet, varav 27 miljoner kronor relaterade till covid-19 pandemin, men även ett något sämre finansnetto, främst hänförligt till valutakurseffekter, skriver bolaget i rapporten. 
 

Under april ökade försäljningen till Dagligvaruhandeln med 7 procent, då konsumenterna spenderade mer tid hemma. Motsvarande minskade försäljningen till Restaurang och Storhushåll med cirka 30 procent. Enligt Scandi Standard har de olika säljkanalerna i stort sett kompenserat varandra.

Scandi Standard har tidigare flaggat för att det under kvartalet skulle redovisa jämförelsestörande poster på cirka 50 miljoner kronor i kvartalet, varav cirka 35 miljoner kronor var kostnader relaterade till covid-19. Scandi Standard har också tidigare dragit tillbaka sitt utdelningsförslag. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078