23948sdkhjf

Den platta vinflaskan gör entré

Den 1 juni lanseras det vita vinet Anakena i Systembolagets fasta sortiment. Det är en Sauvignon Blanc som introducerar den omskrivna "platta "vinflaskan på den svenska marknaden. Tillverkaren menar att det är en klimatsmart PET-flaska, som lämnar ett betydligt lägre klimatavtryck än majoriteten av sina konkurrenter på hyllan.

– Utformningen av flaskan är framtagen för att utifrån ett miljöperspektiv kunna minska volymen vid transport och därmed kunna lasta fler flaskor vin per låda och pall. Hela 44 % fler flaskor kan lastas på en Euro pall än vanliga glasflaskor, säger Martina Schönbeck, Senior Brand Manager .

– Eftersom det är en PET är den också betydlig lättare än en tom glasflaska som brukar väga mellan 420- 540 gram medan den tomma PET flaskan endast väger 63 gram, vilket också bidrar till ett mindre koldioxidavtryck. Som grädde på moset är den dessutom gjord av återvunnen plast.

Anakena Sauvignon Blanc är ett friskt och mycket smakrikt vin med hög syra och lång eftersmak. Vinet har tydlig smak av citrus, fläder, krusbär, vit nektarin och mineral. Doften är druvtypisk med inslag av tropisk frukt, citrus, örter, fläder, honung och mineral.

Vinet passar till skaldjur eller grillad fisk, somriga sallader med krämig getost i, sparris eller endast som det är i sin enkelhet.

– Den platta PET:n gör även Anakena till det perfekta valet för husvagnen, båten eller andraplatser där man har svårare att frakta med andra typer av förpackningar men ändå vill unna sig ett smakrikt glas vitt vin av god kvalité, säger Martina Schönbeck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.101