23948sdkhjf

Nu startar Risentas produktion i Mölndal

I fredags rullade Risenta-produkter ut från den nya produktionslinjen i Mölndal för första gången. Svarta belugalinser och pinjenötter är de första produkterna som producerades i lokalerna som nu delar plats med Pauligs varumärke andra kända varumärke Santa Maria. Tanken är att runt hundra Risenta-artiklar ska produceras i Mölndal framöver, varav en del nyheter ska lanseras efter sommaren.

– Det var riktigt häftigt att få se den första Risenta-produkten produceras här och jag vill tacka alla inblandade i projektet. De har lagt ned ett fantastiskt jobb och trots oväntade omständigheter som Coronautbrottet, har vi med deras dedikerade arbete hållit tidsplanen och kan idag fira tillsammans, säger Tobias Gill, Fabrikschef för Pauligs Mölndalsfabrik i en kommentar.

Risentas produktion fanns tidigare i Rotebro men i september förra året annonserades det att produktionen skulle flyttas till Mölndal. Då erbjöds dåvarande 19 anställda anställning i den nya lokalen i Mölndal men i slutändan blev det istället så att Risenta nu har nyanställt 14 nya medarbetare varav 8 arbetar i produktionen i Mölndal som utbildats av kollegorna i Rotebro och 6 arbetar på lagret.

– Ett oerhört stort jobb har lagts ned för att lyckas med flytten och jag vill inte bara framhålla de fantastiska insatser som lagts ned i Mölndalsfabriken och i våra lager i Mölnlycke och Kungsbacka, utan också hylla våra medarbetare i Rotebro, som trots att deras arbetsplats stänger ned varit oerhört lojala och engagerade i att göra flytten så bra som möjligt. Det är verkligen beundransvärt, säger Henrik Samuelson, SVP Paulig Scandinavia & Central Europe i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063