23948sdkhjf

Ica tar också in Huj-produkter

Hujs veogpålägg lagerlagda hos Ica centralt.

I januari inledde vegotillverkaren Huj ett samarbete med Coop. Det Alingsås-baserade livsmedelsföretaget följer nu upp med ett samarbete även med Ica. Företagets vegofärskostar, Creamy Cashew, är nu lagerlagda på alla Icas lager och kan därmed beställas i dagligvarujättens ordinarie beställningssystem AoB.

Genom att distribueras på Ica har vi möjlighet att nå många nya städer och konsumenter med våra pålägg. Det är en viktig milstolpe på vår resa och för att uppfylla vår vision om ”att bli en klassiker för kommande generationer, säger Hujs grundare och vd Alice Knap i en kommentar.

2018 lanserades Hujs första pålägg i några enstaka pilotbutiker i Göteborgsregionen och 2020 flyttade företaget till större lokaler i en före detta Arla-fabrik i Alingsås, där de kan hantera större volymer och nu arbetar för att investera i en helautomatisk produktlinje.

Vi har ett år av kraftig tillväxt bakom oss där vi trots utmaningar, till följd av pandemin, har lyckats växa från ett 30-tal återförsäljare till över 300 i dagsläget. Samarbetet med Ica kommer ytterligare stärka vår plats på vegomatsmarknaden, säger Alice Knap.

Läs mer om: huj
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094