23948sdkhjf

Ny innovation från Arla för att separera mjölkprotein

Mjölkfraktionering öppnar upp kan bli game changer.

Arla Food Ingredients har tagit fram en ny patenterad metod för att separera proteinkomponenter i mjölk kallad mjölkfraktionering. Genom metoden är det möjligt att rena mjölkproteiner till exempel kasein och serumvassleproteiner.

Fram tills nu har separationen av vassle varit beroende av osttillverkning som biprodukt i tillverkningen men med den nya processen kan man frångå osttillverkningsprocessen och möjliggöra för en större potentiell råvarupool samt proteinströmmar i en mer kontrollerad process med avsevärt reducerade bearbetningssteg.

  Metoden har varit under utveckling i flera år och det gläder mig att se att vad som en gång var en vision bli en kommersiell verklighet med kraften att helt revolutionera målinriktad näring för utsatta grupper, säger Henrik Andersen, Arla Foods Ingredients koncernchef i en kommentar.

Den nya metoden kan användas för att lättare ta fram bland annat modermjölksersättning och sportprodukter. Idag använder sig Arla Foods av processen för att tillverka produkter under det ekologiska varumärket Arla Baby&Me. De första produkterna beräknas lanseras under 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095