23948sdkhjf

Senap första godkända produkt i Kinas livsmedelsregistreringssystem

Första svenska exportören som godkänns kommer från Garpenberg.

Lissellas i Garpenberg som hittat en niche på den kinesiska marknaden genom export av senap och gravlaxssås till exklusiva och organiska restauranger blir också det första svenska företaget som godkänns i Kinas nya registreringssystem ”Singelwindow”.

Systemet infördes från och med den 1 april 2021 efter ett kinesiskt myndighetsbeslut vilket innebar att ett flertal exportprodukter för att få säljas i landet behöver godkännande från nationella myndigheter som till exempel Livsmedelsverket i Sverige. Även lågriskprodukter måste registreras online av bolagen själva.

Syftet med systemet är att underlätta för den kinesiska tullen och instruktioner om hur processen ska gå till kom först i oktober 2021 med registreringsstart den 1 november. De nya processerna börjar också att gälla från och med den 1 januari 2022.

Den korta tiden för registrering hade i princip varit omöjlig att följa. Det tar två månader för produkter vi beställer från Sverige att komma fram till Kina, men den kinesiska tullen har nu informerat oss att endast produkter tillverkade efter jan 1, 2022 måsta följa de nya reglerna, säger Chelsea Li, vd på Scandic Foods Asia som importerar och distribuerar Lissellas produkter i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094