23948sdkhjf

Humble: "Starkaste kvartalet i företagets historia"

Konsumentvarukoncernen Humble Group redovisar en nettoomsättning på 862 miljoner kronor (17) för fjärde kvartalet 2021, framgår av delårsrapporten.

Humbles organiska försäljningstillväxt för helägda dotterbolag 2021 uppgick till 42 procent, skriver bolaget.

Det justerade ebitda-resultatet uppgick till 152 miljoner kronor (-2) medan det justerade ebita-resultatet uppgick till 154 miljoner kronor (-3).

Kassaflödet från den löpande verksamheten före förändring av rörelsekapital uppgick till 100 miljoner kronor (-16).

"Från att vi sjösatte planen om att växa med förvärv i mars 2020, har vi äntligen kommit till en nivå där våra proforma-resultat blir konsoliderade", säger vd Simon Petrén, som beskriver kvartalet som det starkaste i bolagets historia.

Pro forma uppgick nettoomsättningen i det fjärde kvartalet till 1.043 miljoner kronor medan det justerade ebitda-resultatet landade på 170 miljoner kronor och det justerade ebita-resultatet blev 172 miljoner kronor.

"Trots ett volatilt världsläge, med allt ifrån coronapandemi, leverans- och fraktsvårigheter och inte minst den oroande utvecklingen gällande det politiska läget i Ukraina, ser vi en fortsatt stabil tillväxt för Humble och potential till ökad lönsamhetsmarginal", säger Simon Petrén vidare.

Humble-vd:n uppger vidare att det finns ett stort intresse från bolag som vill bli en del av Humble Group och ambitionen är att genomföra fler förvärv och minst nå samma utveckling både omsättningsmässigt och resultatmässigt under 2022 som under de senaste 12 månaderna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109