23948sdkhjf

300 miljoner till gris- och fjäderfäsektorn samt växthusföretag

Regeringen ger i uppdrag om tillfälligt ekonomiskt stöd.

Den 14 februari föreslog regeringen att skattenedsättningen för diesel i jord-, skogs-, och vattenbruksverksamhet höjs tillfälligt med 2 kronor per liter, utöver den nedsättning som finns idag. Detta beräknas kosta totalt cirka 700 miljoner kronor.

Utöver det lägger regeringen nu även fram ett tillfälligt ekonomiskt stöd på 300 miljoner kronor till gris- och fjäderfäsektorerna samt växthusföretagen. Stödet ska syfta till att lindra de omedelbara ekonomiska konsekvenserna samt begränsa de långsiktiga konsekvenserna för svensk livsmedelsproduktion av det ökade kostnadsläget som har skett under 2021 och som förväntas fortsätta under 2022.

– Det känns bra att vi nu har gett Jordbruksverket detta uppdrag så att vi i snabbast möjliga mån kan betala ut de aviserade pengarna till de företagare ute i landet som verkligen behöver det, säger landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg i en kommentar.

Jordbruksverket har fått i uppdrag att redovisa utformningen av stödet och ska redovisa sina resultat den 17 mars i år. Regeringen förväntas senare att lägga fram ett förslag i vårändringsbudgeten för 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nystartade uppstickaren Nuverica i internationellt samarbete
Extra: Ica lanserar hårt besparingsprogram – 200 tjänster ska bort
Oro för vikande efterfrågan på svenskproducerad mat
Ifrågasatt äggregel slopas – Coop jublar
Probi tar över distributionen av egna varumärket
Stora vinster med kväveåtervinning från avloppsvatten
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.375