23948sdkhjf

Ekomässan tillbaka – svenska deltagandet större än någonsin

Biofach i Tyskland är tillbaka efter pandemiuppehåll.

Den stora tyska ekologiska mässan Biofach Tyskland kommer efter ett längre uppehåll under covid-pandemin att återigen gå av stapeln i Nürnberg den 14-17 februari.

I år kommer Sverige att delta för tionde gången och den svenska samlingsmontern kommer att finnas på plats med beviljat stöd från Jordbruksverket som en del i den svenska livsmedelsstrategin.

Det svenska deltagandet kommer i år att vara större än någonsin då totalt 18 företag kommer att delta i samlingsmontern.

– Att delta på Biofach ger företagen möjlighet att visa upp de mervärden som svensk ekologisk livsmedelsproduktion står för. Samtidigt hoppas vi att den starka närvaro som Sverige nu visar upp på den internationella arenan ska få fler svenska producenter att våga satsa på ekologiskt och inse vilken enorm potential som finns utanför Sveriges gränser, säger Marie Jaeger på Trade Fair Agency, som är arrangör av samlingsmontern, i en kommentar.

Tyskland är Europas största marknad för ekologiskt och är, efter Norge, Sveriges största handelspartner i världen. Under 2020 ökade omsättningen för ekologiska varor i Tyskland med 22 procent och under 2021 med ytterligare 6 procent.

Här är de deltagande svenska företagen på Biofach 2023:

Almnäs Bruk

Organic Sweden

Bagers

Roots of Malmö

Camelina of Sweden

Skånsk Chili

Mossagården

Svenska LantChips

Nordic Chocolate

Swedish Bee Company

Nordic Kings Supplements

Tekompaniet

Nordisk Bärinnovation

The Nordic Soda Company

Oh Mungood

Dirtwater Fox Brewery

Norrlands Fruktvin

Van Ufford/Kalmar Chokladfabrik

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079