23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Textilmuseet

Textilmuseet är ett av Nordens ledande museer inom textil placerat i Sveriges textila huvudstad Borås. Branschens hjärta är sedan länge Borås och Sjuhäradsbygden. Här görs än idag nya textiltekniska innovationer. Det är därför ingen slump att det i Borås har skapats ett nordiskt textil-och modecentrum, Textile Fashion Center, med Textilmuseet som en självklar del.

Textilmuseet är det enda i Sverige med särskilt fokus på textil. En mötesplats för dig som vill uppleva mode och design, hållbar utveckling och innovation såväl som industrihistoria. I Textilmuseets makerspace DIY kan besökare skapa själv i textil eller prova kläder från hela 1900-talet.

Textilmuseets samlingar utgör basen i verksamheten. Den innefattar tyger, mönster, fotografier och plagg från 1900-talet och framåt. Dessutom har Textilmuseet en av Europas främsta samlingar av textilmaskiner. Flera av maskinerna visas i den permanenta utställningen Textil Kraft där du också lär dig mer om textilindustrin, här och då, där och nu. Vår andra permanenta utställning Textilchock berättar om textildesign och visar att textilier existerar i många fler områden än vi tror.

Textilmuseet visar kontinuerligt större eller mindre tillfälliga utställningar, ofta i samverkan med andra nationella eller internationella aktörer. Alltid på temat textil.


 

Leverantörstjänster

Fakta om Textilmuseet

Adress
Textilmuseet
Skaraborgsvägen 3A
501 80 Borås

Region
Sverige
Västra Götalands län
Borås stad

Telefon: +46 33-35 89 50

VAT nummer: SE8024599212

Sänd till en kollega

0.172