Svenskt Kött
Nästan alla äter kött och 3 av 4 kan tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. Ni kan locka fler gäster med svenskt kött!
Svenskt kött, som produceras med strikta regler för djurvälfärd, erbjuder inte bara ett kött med god smak utan också en mer hållbar produktion än det importerade.
Svenska djurskyddslagen är en av världens mest ambitiösa, djuren är friska vilket gör att vi har lägst användning av antibiotika i EU. Djurproduktionen i Sverige är också viktig för att vi ska nå flera av våra hållbarhetsmål. Svenskt kött ger ökad biologisk mångfald, öppna landskap, en levande landsbygd, arbetstillfällen och har lägre klimatpåverkan än det globala genomsnittet. Sverige är ett avlångt land med bra förutsättningar för djurhållning i hela landet, där det inte alltid går att odla andra grödor.
Sammanfattningsvis är svenskt kött ett smakrikt och mer hållbart alternativ, vilket gör det till ett utmärkt val för din restaurang!
För mer inspiration, diskussion och kontakt – besök svensktkott.se, följ oss på Facebook, Instagram, Youtube och LinkedIn.