23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Marine Taste AB

Vi som driver Marine Taste är hängivna matnördar och egensinniga innovatörer från den svenska västkusten. Det vi framför allt har gemensamt är vår kärlek till havet och omsorg om miljön.

Idén att göra en mustig fond av sjöpung väcktes 2017, när en ljuvlig hummerliknande doft spred sig från koket där vi gjorde ekologiskt fiskfoder av just sjöpungar. Ekologiskt fiskfoder är nämligen en produkt vi också jobbar med i systerbolaget.

Efter att ha provat oss fram lyckades vi till sist få fram rätt smak och konsistens för vår första matprodukt, Ciona Fond. Eftersom vi var först på den svenska marknaden med att använda sjöpung i livsmedel måste produkten genomgå extra noggranna kontroller. Så äntligen, våren 2019, blev alla tillstånd klara och försäljningen började.

November 2019: Vi fick 5 av 5 gafflar i Allt om Mat! Vi är stolta och mycket glada; ”Ultimat umami”.

Januari 2020: Mycket positivt omnämnande i artikel Så smakar maneter, tång och sjöpung efter test av Göteborgspostens konsumentpanel.

Oktober 2021: Guld Svenska mästerskapen i mathantverk – Eldrimner. Mycket stolta blev vi.

Våra odlingar ligger i havet utanför Lysekil och innanför Tjörn. Det är alltid lika spännande att vara med på båten för att håva in nästa skörd. Under stor omsorg tillagas sedan våra produkter i vår lokal i Stenungsund.

Marine Taste AB
Ängsvägen 12
444 31 Stenungsund
Sverige
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.047