Ren luft ‒ utan mögel- och jästförekomster ‒ med naturens egen rensningsmetod
Med jonisering kan FHS Scandinavia praktiskt taget eliminera mejeriets luftburna kontamineringsrisk ‒ en effektiv och grön metod för att kontrollera oönskade mögel och jästförekomster i mejerier.
Ren luft är den bästa utgångspunkten för att minska mögel, jäst och bakterieförekomster i produktionen
Joniseringsprocessen är densamma som naturens egen metod för att säkerställa god luftkvalitet, eftersom joner uppstår naturligt i luften. Med hjälp av joniseringsteknik återskapas naturens mekanism för att hålla luften ren, och detta har visat sig vara en ytterst effektiv metod i mejeriindustrin där luftburen kontaminering utgör en stor risk.
Övertygande resultat med jonisering
Vi har installerat över 400 joniseringsanläggningar i Skandinavien och vi har uppnått övertygande resultat genom att använda jonisering, speciellt i mejerier. Resultaten har bl.a. visat att jonisering förhindrar oönskade mögelförekomster på ost som ligger på lagring innan den förpackas. Våra mejerikunder har även nämnt följande viktiga fördelar med jonisering i mognadsrum:
Fördelar med jonisering i mognadsrum:
- kan installeras i befintliga ventilationssystem
- eliminerar oönskade avvikelser – även i perioder då klimatet utomhus vanligtvis visar ett ökat antal mögelsporer
- uften känns ren och fräsch, vilket ger ett bättre arbetsklimat för alla anställde
- mejerier kan spara betydande arbetstid för rengöring efter mögelförekomster
- reklamationer och svinn på den färdiga produkten minskas avsevärt
Vill du höra mer om hur vi kan hjälpa er med ren luft i mognadsrum eller våra andra lösningar? Ring eller skriv gärna till oss eller se mer på vår webbplats.