HACCP Workshop (Level 3)
Per lektion SEK 10 995 exkl. moms
Vår mest populära kurs genom tiderna
- En praktisk kurs med internationellt erkänd kvalifikation
- Arrangeras både som fysisk kurs och onlinekurs
- Vi erbjuder även digital examen efter onlinekurserna
Denna kurs ger kursdeltagarna detaljerad kunskap om hur HACCP-system är uppbyggda, samt steg-för-steg-vägledning om hur HACCP-principerna kan tillämpas i praktiken. En av framgångsfaktorerna är att vi medvetet har valt att lägga 3 dagar. HACCP är ett ämne som måste ”smältas och mognas”, och en 3-dagars HACCP-kurs erbjuder följande fördelar:
- Bättre tid för teori
- Flera gruppuppgifter
- Mer tid för diskussion och erfarenhetsutbyte
- Bättre tid för vägledning från varje enskild kursdeltagare
Aquatiq – RSPH godkänt utbildningscenter i HACCP
Aquatiq Consult är en RSPH godkänt utbildningscenter och kursinnehållet uppfyller kursplanskraven för RSPH Level 3 HACCP-kurs. Vad betyder det för dig?
- De flesta certifierade företag måste bedöma och godkänna sina leverantörers kompetens.
- Vår kompetens, krav på lärmiljö och läromedel har bedömts och godkänts av RSPH mot krav som RSPH ställer. Beviset på detta är att vi är listade på RSPH:s hemsida (ref, länk ovan).
- Alla deltagare får ett kursbevis från Aquatiq Consult.
- Kursen kvalificerar för HACCP examen level 3. Anmälan till examen är frivillig. Att klara provet är dock ett internationellt erkännande av din HACCP-kompetens. Vi rekommenderar därför alla deltagare att genomföra examen, särskilt HACCP-teamledare och HACCP-teammedlemmar. Det finns dock några som inte känner sig bekväma med att ta examen nivå 3. Vi erbjuder därför även möjligheten att ta examen level 2.
Mål
Ge deltagarna:
- En introduktion till varför man bör prioritera att säkerställa produktion av säker mat
- En uppdaterad allmän kunskap om HACCP
- Tillräcklig kunskap om metodiken för att aktivt kunna delta i företagets HACCP-arbete samt för att utveckla och förbättra sitt eget HACCP-system.
Innehåll
Vi granskar följande steg för steg:
- Vikten av arbetet med livsmedelssäkerhet och HACCP:s roll i det övergripande systematiska förbättringsarbetet
- Krav på HACCP
- Planering och organisation av HACCP
- Praktisk tillämpning av HACCP-principerna
- Förbered HACCP / OPRP-plan
- Drift, kommunikation och ständiga förbättringar
- Branschrelaterade gruppuppdrag
- Frivilligt HACCP-prov (nivå 2 eller nivå 3)
Målgrupp
Kursen vänder sig i första hand till personer i företagets HACCP-team men rekommenderas även till alla med ansvar för säker livsmedels- och riskhantering, ledning, kvalitets-/laboratorie- och tillsynspersonal.
Kursen kan också företagsanpassas.
Förhandskunskap
Förkunskaper i HACCP är inte nödvändiga för att dra nytta av kursen, men är givetvis meriterande. Det är inte nödvändigt att gå introduktionskursen före denna kurs.
HACCP-examen
Vi erbjuder HACCP-examen utvecklad av RSPH på 2 nivåer:
- Nivå 3: RSPH Level 3 Award in Understanding how to Develop a HACCP Plan
* Visa förståelse för HACCP
* Tillgänglig tid: 57 minuter - Nivå 2: RSPH Level 2 Award in Understanding HACCP
* Visa förståelse för HACCP och tillämpning av HACCP-principer
* Tillgänglig tid: 75 minuter - Examensform: Multiple Choice
- Språk: Båda nivåerna är på engelska
- Det är tillåtet att ha en ordbok. Vi ger dig också en liten lista med HACCP-terminologi som vi har översatt.
- Inför den digitala examen arrangerar vi ett teammöte med genomgång av guiden för den digitala examen.
Praktisk information
- Villkor och information: Innan du anmäler dig till en kurs hos oss uppmanar vi dig att bekanta dig med våra regler för Registrering og Avregistrering
- Sista anmälningsdag: 4 veckor innan kursstart, men givet lediga platser tar vi emot anmälningar fram till 2 dagar innan kursstart (gäller onlinekurser)
- Språk: Kursen hålls på norska.
- Kursmaterial: Skickas ut senast dagen innan kursen och är översatt till svenska.
Praktisk information onlinekurs:
- Längd onlinekurs: dag 1 och 2 kl 08.30-16 / dag 3 kl 08.30-13.30
- Den digitala HACCP-examen kan genomföras mellan 13:00 och 16:00 efter den 3:e kursdagen
- Kursavgift onlinekurs: 10995,-
- Examensavgift: 1690,-
Praktisk information fysisk kurs:
- Längd fysisk kurs: dag 1 10.00-17.00 / dag 2 9.00-17.00 / dag 3 9.00-14.00
- HACCP-exsamen arrangeras efter kursens slut, ca kl. 14.15
- Kursavgift fysisk kurs: 12 400 kr
- Exsamensavgift: 1 690 kr
Onlinekurs
Vi har god erfarenhet av att anordna onlinekurser. Vi har genomfört flera digitala HACCP-workshops. Även om vi var lite skeptiska till att arrangera en kurs där deltagarna är ”bundna till” datorskärmen under 3 dagar, har både vi och deltagare blivit mycket positivt överraskade över hur bra detta går.