23948sdkhjf

Svetsarprövning och Lödarprövning

Utbildningsregion
Sverige > Östergötlands län > Linköpings kommun
Period(er)
Löpande anmälan

Vi utför svetsarprövning och lödarprövning enligt alla aktuella EN- och ISO-standarder, men även enligt andra regelverk, t ex ASME IX. Prövningen kan också anpassas för att överensstämma med ert eget interna regelverk.

I dagens industriproduktion blir kvalitetsstyrning vid svetsning allt viktigare. Krav på rätt svetskvalitet ställs i konstruktionsregler, av kunder, av myndigheter etc. Som ackrediterat och anmält tredjepartsorgan kan vi erbjuda svetsarprövning och certifiering som uppfyller internationella krav i de flesta branscher.

<h2>Svetsarprövning enligt SS-EN ISO 9606</h2>


Vi erbjuder övervakning av svetsarprövning, provning samt utvärdering av underlaget för att certifiera svetsaren enligt tillämplig standard. Svetsarprövningen skall utföras efter en skriven svetsprocedurspecifikation WPS.

Ansökan om certifiering av svetsare enligt SS-EN ISO 9606 innebär att företaget lämnar uppgifter till Element om namn och yrkeskunskap på de personer som skall prövas samt aktuella svetsmetoder, svetslägen, materialkvaliteter och dimensioner, typ av WPS och eventuella tilläggskrav.

<h2>Lödarprövning SS-EN 13133</h2>


Lödarprövningen skall utföras efter en skriven lödprocedurspecifikation (BPS). Vi erbjuder övervakning av lödarprövning, provning samt utvärdering av underlaget för att certifiera lödaren enligt tillämplig standard.

Ansökan om certifiering av lödare enligt SS-EN 13133 innebär att företaget lämnar uppgifter till Element om namn och yrkeskunskap på de personer som skall prövas samt aktuella lödmetoder, lödlägen, materialkvaliteter och dimensioner, typ av BPS och eventuella tilläggskrav.


<h2>Svetsteknik och Hårdlödningsteknik</h2>


Element hjälper dig med praktisk svetsrådgivning, problemlösning, svetsarprövning, utbildning och provning av svetsar. Vi är specialiserade på svårsvetsade material som rostfritt stål, stål med höga kolhalter, aluminium-, nickel- och titanlegeringar samt tunnväggiga material.

Vi erbjuder även ackrediterad personcertifiering enligt ISO 17024 samt certifiering av procedurer och personal enligt tryckkärlsdirektivet 2014/68/EU (PED).

Utbildningsadress

Hos oss eller på plats hos dig.

Sänd till en kollega

0.127