23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

De 7 bästa tipsen för din Tavelvägg 2019

Du har arbetat hårt med att välja rätt tavlor och ramar. Men vad ska du tänka på när du vill komma igång med din tavelvägg? Läs våra 7 bästa tips här.

Tänk dig att du befinner dig i följande scenario: Du har hittat de perfekta tavlorna för ditt vardagsrum. Du har arbetat hårt med att välja rätt tavlor och ramar. Men hur ska du organisera tavlorna på din vägg sedan så att din fina (och snart konstprydda) vägg inte känns stökig?

Det finns en mängd olika variationer på hur du kan hänga dina tavlor. Det finns egentligen inga rätt eller fel svar, utan det handlar om tycke och smak. Nedan har vi samlat 7 tips så att du kan få ihop den bästa tavelväggen du bara kan i år.

Välj rätt motiv
En bra tavelvlägg börjar med ditt förarbete. Det är lättare än någonsin att hitta fina motiv till din vägg, oavsett om din smak är mer realistisk eller abstrakt. Kom också ihåg att även det lite oväntade kan bli en succé på dina väggar, så var inte rädd för att välja ett motiv som sticker ut.

Tänk efter innan du börjar spika
Du vill nog arbeta efter någon slags mall innan du börjar sätta upp dina tavlor på din tavelvägg. Du kan t.ex. Börja med att lägga ut utskrifter på dina tavlor (om du har hittat dem på nätet så funkar det bra, alternativt om du tagit en bild med din mobiltelefon) och sprid sedan ut dem på golvet så du vet vilken ordning de ska hänga i.

Ett annat bra tips är att sätta upp ramarna i rätt storlek på väggen för att se hur den kan komma att se ut sedan när tavlorna hänger upp. Använd dig av något enkelt som washitejp som du enkelt kan ta av sedan när du är klar.

Blanda tavelstorlekar
Du kan med fördel blanda olika storlekar på tavlor: Från stora tavlor till mindre, eller tavlor med andra typer av ramar. En bra idé kan vara att låta någon annan kika på ditt utkast till tavelvägg så att du vet att du är inne på rätt väg (och har blandat tavelstorlekar på rätt sätt eller i rätt ordning).

Vill du undvika spikhål eller borrhål i din vägg?
Använd dig av tavelhyllor. Tavelhyllor kan vara en bra lösning om du ogillar att spika eller borra hål i din vägg. Dessutom gör den det lätt att byta ut tavlor och variera efter t.ex. säsong eller årstid.

Använd dig av en mall för din tavelvägg
Varför uppfinna hjulet igen när det finns massor med bra mallar för din tavelvägg? Du hittar dem genom en enkel googelsökning efter tavelväggar.

Svårt att få färger att passa ihop? Satsa på Svartvitt
Svartvita motiv är tidslösa och funkar alltid bra. Svartvitt passar alltid in och istället för att fokusera på färger så kan du försöka organisera dina motiv efter hur mycket ljusa och mörka partier de har.

Låt inte ett hörn stoppa dig (eller din tavelvägg)
Viste du att din tavelvägg kan fortsätta över ett hörn i ditt rum? Att använda sig av ett hörn i t.ex. ditt vardagsrum eller i din hall är ett smart drag som gör att du kan få in många tavlor i din tavelvägg (utan att det blir allt för rörigt)

Sänd till en kollega

0.015