23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Pengar till skolresa

Intresset för ekologisk, nyttig mat av hög kvalitet är en trend som tycks bestå.

Detta har lett till att det dykt upp allt fler nischade företag som lever på den trenden. Ett av dem är DelikatessKungen, vars affärsidé är att låta skolklasser, idrottslag och andra grupper av ungdomar sälja företagets delikatesser och låta dem få en del av vinsten i provision.

Delikatesserna har varierat lite genom åren. Just nu är det bl a lufttorkad salami, ekologisk jungfruolivolja, belgiska chokladpraliner och en prisbelönt engelsk cheddarost som marknadsförs på det här sättet, av unga, som ju är framtiden. Men framtiden är i allra högsta grad också goda och nyttiga livsmedel producerade på ett hållbart sätt.

Det kostar pengar att åka på en klassresa eller ett träningsläger och det finns inte så mycket ungdomar kan jobba med för att själva samla ihop pengarna. Ofta blir det just försäljning av mat, godis eller någon typ av förbrukningsvaror, men det kan vara svårt att bryta människors konsumtionsmönster. Folk är vana att handla i en eller ett fåtal matbutiker och även om man gärna sponsrar behjärtansvärda ändamål fortsätter man att göra som man alltid har gjort, veckohandlar hos en matkedja och kompletteringshandlar lite i en annan butik, närmare hemmet.

För att nå fram till konsumenten kan det därför vara smart att sälja något annorlunda, gärna lite exklusivt? Att tjäna pengar till klassresan med DelikatessKungen är ett sätt.

Och just det här med högkvalitativa råvaror, såsom salami med hög kötthalt och en helt naturlig cheddarost fri från alla typer av tillsatser, har varit i ropet ända sedan journalisten Mats-Eric Nilsson skrev böckerna ”Den hemlige kocken” och ”Äkta vara” för drygt tio år sedan. Plötsligt började folk ställa krav på maten, att den både ska vara god och näringsriktig, och inte minst innehålla bra livsmedel.

Den som tar sig tid att gå igenom innehållsförteckningen på matvarorna i affären (och dessutom har tillräckligt bra syn för att kunna läsa den) och sedan tar reda på vad maten består av och hur ingredienserna är framställda, riskerar att få sig en och annan obehaglig överraskning. Att mat är tillåten att sälja betyder inte nödvändigtvis att den är bra.

Bra mat består av naturliga ingredienser framställda med omsorg. Ibland tar denna omsorg tid, vilket riskerar att märkas på priset, men i det långa loppet är alla betjänta av äkta vara av hög kvalitet.

Sänd till en kollega

0.015