23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är gröna kaffebönor?

Grönt kaffe extrakt är ett av de populäraste tillskotten på marknaden just nu och har blivit mer och mer omtalat över hela världen de senaste åren.

Det sägs vara fyllt med en massa positiva egenskaper som kan främja hälsa, välmående och viktminskning. Gröna kaffebönor blev uppmärksammat runt år 2012 när Dr Oz, som är berömd från sin populära TV show i USA, ägnade ett helt program att prata om grönt kaffe och dess fördelar för just viktminskning. Efter detta fick även Europa nys om superfrukten Green Coffee.

Hur kan jag gå ner i vikt med grönt kaffe?
En utav de gröna kaffebönornas unika egenskaper är dess höga koncentration av klorogensyra, som svarta kaffebönor saknar då ämnet försvinner när de rostas.

Klorogensyra har kunnat knytas till ökad ämnesomsättning, vilket gör det attraktivt att använda i samband med fettförbränning.

Dessutom sägs det förhindrar upptagningen av socker i kroppen. På så vis hålls blodsockernivån nere då låga blodsockernivåer resulterar i att man kan minska fettet i kroppen. Klorogensyran är en polyfenol och tillhör en familj av organiska ämnen som har kopplats samman med att boosta kroppens naturliga försvarsmekanismer.

Förutom klorogensyra så innehåller grönt kaffe flera antioxidanter vilket ger en mängd olika hälsofördelar för både ditt inre och yttre. Grönt kaffe innehåller även teobromin och teofyllin, detta är ämnen som är besläktade med koffein som också kan ha en stimulerande effekt på förbränningen.

Håller hjärnan frisk
Grönt kaffe sägs kunna ha positiv inverkan på din hjärnas hälsa då klorogensyran kan minska risken eller förskjuta hjärnsjukdomar som Alzheimers och andra demenssjukdomar som oftast kommer med åldern. Kaffe rent generellt och framförallt koffeinet i kaffe har visat ha antiinflammatoriska effekter på hjärnan. En studie visade att personer över 65 år med mer koffein i blodet löper mindre risk att utveckla Alzheimers.

Dessutom sägs grönt kaffe få dig att koncentrera dig bättre och få ökad prestationsförmåga.

Funkar det verkligen?
I Dr Oz tv-program presenterade han en studie som visade att intag av grönt kaffe i genomsnitt fick försökspersonerna att gå ned 450 gram per vecka, utan att de behövde ändra sina matintag. Många andra studier och försök har utförts på effektiviteten hos grönt kaffe extrakt. Resultat har visat att användarna kan förlora upp till 10 % av deras totala kroppsvikt och 17 % av deras totala kroppsfett när de konsumerar grönt kaffe. Dock är våra kroppar olika och reagerar olika på naturliga ingredienser, därmed kan resultaten variera från person till person.

Nackdelar med grönt kaffe
Det finns inga kända nackdelar med gröna kaffebönor då det är en 100 % naturlig ingrediens men tillskottet bör undvikas av gravida eller om du ammar då det innehåller koffein. Som med alla kosttillskott bör man prova sig fram och konsumera tillskott tillsammans med en balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Weightworld säljer hela 7000 mg kapslar med en halt av klorogensyra på minst 50 procent i både single pack och multipack. Du kan hitta mer info här.

Sänd till en kollega

0.015