23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gör din matlagning mer hälsosam och godare med en varmluftfritös!

De flesta av oss älskar friterad mat, men som vi alla vet är friterad mat inte nyttig för dig, för mycket friterad mat går att koppla ihop med hälsoproblem som hjärtsjukdomar och diabetes. Med en varmluftfritös kan du göra din friterade mat mer hälsosam och godare! Varmluftsfritösen är ett fantastiskt köksredskap som inte bara gör matlagningen enklare, utan också godare och hälsosammare! Därför borde alla som gillar friterad mat ställa en varmluftfritös mitt i köket för ett hälsosammare kök.

Hur fungerar en varmluftfritös?

En varmluftfritös är en fritös som använder varmluft istället för olja. Detta gör att ytan blir krispigare och samtidigt som din friterade mat inte suger upp lika mycket oljor. Varmluftfritösen är det bästa alternativet för den som vill unna sig mat från fritösen, men inte vill ha alla de extra kalorierna och fetterna som ofta kommer med friterad mat.

En varmluftfritös fungerar på samma sätt som en vanlig fritös. Du lägger in den mat du vill du vill fritera direkt i fritösen, vrider på knappen och väntar tills din mat är klar. För bästa resultat, se till att du har koll på temperaturen och tiden, eftersom detta är två viktiga faktorer när det gäller friterad mat. Luften cirkulerar på utsidan av din mat vilket skapar en krispig utsida med samtidigt som du får en mjukare saftigare insida.

Är varmluftfriterad mat mer hälsosam för dig?

Varmluftfriterad mat är inte bara nyttigare än fritera i olja på vanligt vis, varmluften minskar kalorier i din mat med 70-80 procent samtidigt som den ger din mat den där krispiga friterade ytan som man vill ha.

Enligt en undersökning gjord av American Heart Association (AHA), kan varmluftfriterad mat innehålla upp till 50% mindre fett än mat friterad på vanligt vis. Detta betyder dock inte att det är helt fritt från fett, och du bör fortfarande begränsa ditt intag av varmluftfriterad mat. 

Denna tillagningsmetod minskar även andra hälsofaror i din mat. Det är inte många som vet att när du friterar potatis eller bröd, skapar du en kemisk reaktion som bildar akrylamid som enligt forskning kan kopplas ihop med cancer. Med en varmluftfritös tar du bort ca 90% av detta ämne.

Vad kan man laga med en varmluftfritös?

Med en varmluftfritös kan du fritera precis allt som du kan fritera på vanligt vis. Med en varmluftfritös kan man tillaga allt från pommes frites och kyckling till efterrätter och snacks. En varmluftfritös är ofta mycket enklare att använda än att fritera på vanligt vis, och den ger också jämnare och mer nyttig mat.

Sänd till en kollega

0.031