23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så här städar du bort vintern från villan!

När vintern är slut och våren gör sin entré är det dags att ta tag i underhållet av ditt hem. Det finns mycket som ska kollas upp och fixas, så att man kan njuta av sin årstid och slippa tänka på hemmets skick. Därför rekommenderar vi att du börjar planera en att göra-lista redan nu. Här listar vi 10 saker du inte får missa när du förbereder ditt hem för våren!
  1. Kontrollera ditt tak

Extrema vinterförhållanden kan skada ditt tak och göra det känsligt för läckor och andra skador. Håll utkik efter saknade eller skadade skivor och takpannor - allt detta bör åtgärdas omedelbart. En noggrann rengöring är något som bör göras regelbundet, kolla upp taktvätt pris så ser du att det absolut är värt att anlita proffs för jobbet.

  1. Rengör hängrännor och stuprör

Snö och is kan täppa till ditt hems hängrännor, så se till att rengöra dem från skräp innan vårregnet börjar! Se till att alla anslutningar är säkra också, samt kontrollera eventuella underliggande problem som kan ha förbisetts under vintersäsongen.

  1. Testa alla pumpar

Om du har pumpar i ditt hem, se till att testa dem alla efter en lång vintersäsong - översvämningar kan vara ett allvarligt problem om en pump inte fungerar som den ska. Kontrollera även om det finns några blockeringar eller skräp i avloppsledningar eller vattenrör.

  1. Rengör fönstren

Vintervädret kan göra det svårt att hålla fönstren rena, så nu är det dags att skrubba dem ordentligt! Passa på att byta ut eventuella spruckna fogmassor när du ändå håller på.

  1. Klipp buskar och träd

Många buskar och träd växer snabbt under våren - klipp tillbaka dem innan de breder ut sig för mycket! Se till att alla växter är borta från områden i huset där vatten kan samlas, t.ex. stuprör. 

  1. Inspektera gavlar

Inspektera husets gavlar för att se om det finns tecken på skador, såsom fukt eller mögel. Överväg att byta ut brädor som är för skadade för att kunna repareras.

  1. Kontrollera dörrar och fönster

Inspektera alla dörrar och fönster i huset för att se om det finns tecken på luftläckage. Se till att tätningarna är i gott skick och byt ut eventuella slitna tätningslister.

  1. Leta efter sprickor i grunden

Inspektera hemmets grundläggning för att se om det finns några sprickor eller luckor som kan tyda på potentiella problem med konstruktionen. Om de inte lätt kan lagas, ring en fackman för att få dem reparerade.

  1. Rengör utemöbler

Rengör alla utemöbler innan du använder dem igen - vintervädret kan orsaka rost och andra skador om det inte kontrolleras! Se till att behandla även metallmöbler för att förhindra rost i framtiden.

  1. Inspektera altandäcket för skador

Inspektera din altan för eventuella tecken på skador och förfall, till exempel rötskador eller skeva brädor. Om det är nödvändigt kan du överväga att byta ut hela däcket eller anlita en fackman för att reparera det.

Genom att följa dessa steg kan du se till att ditt hem är redo för våren och förblir i gott skick under de varma månaderna. Lycka till med vårens underhåll!

Sänd till en kollega

0.019