23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Köksverktyg och redskap som du inte visste att du behövde

Ett par moderna och innovativa köksverktyg och redskap kan göra matlagningen roligare och effektivare. Men ibland kan det vara svårt att veta vilka produkter som är värda pengarna och vilka som bara är trendiga prylar som kommer att glömmas bort längst bak i köksskåpet. 

Här har vi samlat ett par fiffiga köksverktyg som kan göra underverk i köket. Läs vidare för att hitta spännande köksredskap som du kanske inte visste att du behövde. 

Mandolin - Perfekt för att skiva och strimla grönsaker

En mandolin är ett fantastiskt verktyg som gör skivning och strimling av grönsaker och frukter mycket lättare än att använda kniv. En mandolin är utrustad med justerbara blad som låter dig välja tjocklek på skivorna så att du kan anpassa måttet efter dina behov. 

Med hjälp av en mandolin kan du enkelt förvandla lök, morötter, potatis och andra grönsaker till perfekta skivor på nolltid. Du sparar inte bara tid utan får även jämnare skivor än om du skivar med en vanlig kniv. 

Väggmonterad köksrullehållare – Krångla aldrig med plastfolien igen

En annan köksprodukt som kan förenkla din vardag och göra förvaring av matrester smidigare är en väggmonterad köksrullehållare. Dessa smarta hållare har plats för plastfolie, aluminiumfolie och andra rullar. 

De har dessutom inbyggda knivblad som gör det enkelt att skära av precis så mycket folie som du behöver för att plasta in salladsskålar eller tallrikar. Slipp leta i kökslådorna efter rätt rulle, med en vägghängd hållare har du dina köksrullar nära till hands när du behöver dem. 

Avokadoslicer – För avokadoälskare

Om du älskar avokado kommer du att älska att ha en avokadoslicer i köket. Med detta smarta redskap kan du enkelt dela avokadon på mitten, ta bort kärnan och skapa vackra skivor med bara några enkla rörelser. Avokadoslicern är utformad för att ge dig jämna skivor varje gång. Lägg dina perfekta avokadoskivor på en macka, högst upp på salladen eller använd som garnityr på smörgåstårtan och imponera på vänner och familjemedlemmar. 

Spiralizer – För kreativa skapelser i köket

Om du letar efter ett nytt sätt att äta grönsaker eller vill experimentera med glutenfria alternativ till pasta, är en spiralizer ett fantastiskt verktyg att ha i köket. Med en spiralizer kan du skapa spiraler eller nudlar av olika grönsaker som zucchini, morötter eller rödbetor. 

Resultatet är vackra och färgglada grönsaksnudlar som kan användas i en mängd olika rätter, som sallader, grytor eller som ett nyttigt alternativ till traditionell pasta. Det är ett fantastiskt sätt att få med mer grönsaker i din kost och samtidigt skapa lite variation bland dina vanliga måltider. 

Pizzaskärare med skärbräda – Pizzaälskarens dröm

Om du älskar pizza, och särskilt om du ofta bakar din egen pizza, behöver du skaffa dig en pizzaskärare med tillhörande skärbräda. Lägg din färskbakta pizza på den runda skärbrädan och använd den smidiga pizzaskäraren för att dela upp pizzan i perfekta skivor för hela familjen. Detta är ett måste för alla som har en pizzasten till grillen och bakar pizza varje vecka. 

Matklämmor – Håll mat och råvaror färska längre

Klämmor i silikon är små men kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att hålla dina råvaror färska längre. Oavsett om du har en påse chips, kex eller en påse frysta grönsaker, kan matklämmor hålla förpackningen nästan helt försluten och förhindra att luft och fukt tränger in. 

Detta gör att innehållet behåller sin smak och konsistens längre. Matklämmor är också ett miljövänligare alternativ till engångspåsar som används en gång och slängs. Klämmorna låter dig försluta påsarna som dina matvaror kommer i och du behöver inte använda separata påsar för förvaring. 

Salladsslunga – Färska sallader som är krispiga längre

En salladsslunga används för att “slunga” bort vattnet från salladsblad efter att du sköljt av dem. Detta är ett utmärkt köksredskap att ha om du ofta  gör mycket sallad och märkt att salladen inte är lika krispig dagen efter. Sallad förlorar ofta sin krispighet när den är blöt för länge men med en salladsslunga kan du äta din utsökta sallad till middag och ha en lika krispig sallad till lunch dagen efter. 

Innovativa produkter gör matlagningen roligare

Att ha rätt köksverktyg och redskap kan göra en stor skillnad i matlagningen och göra ditt kök mer effektivt. Utöver vanliga knivar och stekpannor finns det otroligt många spännande verktyg och köksredskap som kan underlätta och förbättra ditt kök. 

I den här artikeln har vi nämnt ett par praktiska redskap du kan investera i, men det finns otroligt många fler smidiga produkter som du kan skaffa för att göra din matlagning roligare. 

Köket är en plats för kreativitet och självuttryck och med rätt verktyg i dina köksskåp kan du skapa fantastiska maträtter som både smakar bättre och ser mer imponerande ut än den vanliga maten du brukar servera. Utforska och upptäck de många köksverktyg och redskap som du inte visste att du behövde och ge dig själv möjligheten att ta din matlagning till nästa nivå.

Sänd till en kollega

0.031