23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Begagnade gaffeltruckar

Artikeln är sponsrad av UnikTruck

När ett nytt projekt drar igång eller en verksamhet expanderar, ställer många företagare sig frågan om det är läge att köpa eller hyra utrustning. Vanligen ser man det som en tillgång för företaget att köpa in egna maskiner till byggarbetsplatser och annan verksamhet. Industritruckar som exempelvis gaffeltruckar är dessutom ganska lätta att hitta begagnade. Många gånger är det också en stor fördel för företag att välja begagnat istället för nyproducerat.

Därför väljer många företag att hyra utrustning

Vad som är den bästa lösningen, att hyra eller köpa, beror givetvis på hur behoven ser ut. Men det finns många företagare som klarar sig bra med att hyra maskiner. Att köpa en truck är en kostsam historia. Det innebär både initiala kostnader vid inköp, samt kostnader för service. Att slippa betala stora summor vid inköp och ansvara för underhåll är två av många fördelar med att hyra.

Kostnadseffektivitet

Det finns också stora ekonomiska fördelar med att hyra. Ett inköp innebär att företaget måste låsa upp stora kapital. Vid en hyreslösning behöver företaget istället bara betala för maskinen när verksamheten faktiskt behöver den.

Att hyra är en hållbar lösning

Tidningen Byggvärlden publicerade en artikel om hur det allt som oftast är mest hållbart att hyra utrustning och maskiner, jämfört med att köpa nytt. Uttalandet kommer från branschorganisationen Swedish Rental som bland annat har ett fokus på att organisationens medlemmar ska ta ett ansvar för miljön.

I dagsläget finns det en stor mängd maskiner, som exempelvis begagnade truckar, som under perioder inte är i bruk. Det här är alltså resurser som skulle kunna bli nyttjade på ett bättre sätt och därmed minska produktionen av ny utrustning.

Flexibla lösningar gör det enkelt att hyra

Företaget UnikTruck är en av de aktörer som tillhandahåller maskiner, till exempel gaffeltruckar och andra truckar och som har specialiserat sig på just uthyrning. De erbjuder även möjlighet att köpa och sälja truckar, men mycket av verksamheten är fokuserad på uthyrning.

Via ett företag som UnikTruck kan du hyra begagnade gaffeltruckar och få hjälp med transport. Beroende på behov kan lösningar anpassas till såväl korttidsuthyrning på några månader, till uthyrning för långtgående projekt. Den här typen av flexibilitet är dessutom viktig för att det ska vara fördelaktigt för ett företag att hyra.

När du hyr kan du även räkna med att uthyrningsföretaget står för detaljer som service och eventuell ersättning av maskiner. Hos en seriös aktör är begagnade gaffeltruckar och övriga truckar som erbjuds uppgraderade och använder ny och säker teknik.

Sänd till en kollega

0.047