23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Stora fördelar med att dricka färskpressad juice

Artikeln är sponsrad av AZ Design

Det finns många fördelar med att dricka färskpressad juice från frukt och grönsaker. Juicen ska absolut inte vara ditt huvudsakliga intag av näring men är ett hälsosamt komplement till din övriga kost. De mineraler, vitaminer och näringsämnen som finns i färskpressad juice är bra för din hälsa på många olika sätt.

Med en egen juicepress kan du varje dag få i dig de tillskott som kroppen behöver. På AZ Design hittar du ett stort antal olika juicepressar i lager där du kan hitta en för dina behov. Genom att köpa en som passar dig ökar möjligheten att du faktiskt pressar juice varje dag.

Innehåller viktiga näringsämnen

Frukt och grönsaker innehåller mycket mineraler och vitaminer som är viktiga för kroppen. När du pressar och dricker juice kan kroppen dessutom lättare ta upp viktiga näringsämnen. Med en juicepress behöver du inte heller rensa bort något från frukten eller grönsakerna innan du pressar dem. Du pressar allt och då drar du även nytta av det som finns i skalen och kärnorna.

Juicen gör det även lättare att hålla vätskebalansen i schack, särskilt för dig som kanske har svårt att få i dig tillräckligt med vatten under dagen. Färskpressad juice innehåller också naturligt socker och elektrolyter som ger energi under dagens lopp.

Hälsofördelar med färskpressad juice

Både grönsaker och frukt stärker ditt immunförsvar tack vare de antioxidanter som de innehåller. Antioxidanter hjälper till att hålla oss friska och ger även en mer elastisk hud. Fibrerna i frukt och grönsaker förbättrar matsmältningen och minskar risken att du blir förstoppad.

Alla nyttiga ämnen i färsk juice kan också hjälpa kroppen att bekämpa inflammationer, vilket bland annat kan minska risken för artrit och hjärtproblem.

Slutsats

Att satsa på en egen juicepress kommer att ge dig många fördelar i stället för att köpa färdigpressad juice i affären. Hemmapressad juice är alltid färsk och inga mineraler, vitaminer och annat går förlorade.

Även om viss juice kan innehålla en del socker är det naturligt socker utan tillsatser och som kan ge en energiboost under dagen. Att färskpressad juice även har hälsofördelar är ytterligare ett plus.

Sänd till en kollega

0.015