23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sälj något nytt och få in finansiella medel till klassen

Kaffeförsäljning har varit ett sätt för skolelever att samla in pengar till klasskassan sedan 2015. Det går snabbt att sälja kaffe och produkten ger bra provision, samtidigt som det är ett bra alternativ eftersom de flesta dricker kaffe.

Finansiera klassresan med kaffeförsäljning

Skolklasser har ingen brist på produkter att sälja för att tjäna pengar till en klassresa eller någonting annat roligt. Numera går det att sälja allt från kakor och korvar till sockor och batterier. 

Att sälja kaffe har blivit ett populärt alternativ, då det är en produkt som säljer sig själv. Svenskarna hör trots allt till de ivrigaste kaffedrickarna i världen med en årlig kaffekonsumtion på över 8 kilogram per capita. 

Kaffeförsäljning har även en hög provision jämfört med andra produkter, vilket innebär att skolklasser kan samla in pengar snabbare. Kaffekassan, ett företag som grundades i 2015 för att tillhandahålla kaffeförsäljning, ger över 30% i provision. Företagets kaffeförpackningar säljs i trepack för 150 kronor och försäljaren får behålla mellan 47 kronor och 67 kronor. 

Försäljningen kan skötas genom traditionella säljlistor eller enkelt via webbshoppen. På så vis är eleverna ej begränsade till grannar och andra bekanta som bor i närheten, utan de kan sälja produkterna även till släktingar och vänner som bor på andra sidan av Sverige.

Exklusivt kaffe av hög kvalitet

Kaffekassans produkter säljs exklusivt via skolklasser, idrottslag och andra föreningar, och går varken att hitta hos vanliga matbutiker eller hos specialistbutiker. Varje kaffeförpackning är på 200 gram, vilket både håller kaffet färskt längre och minskar tröskeln för köpare att testa en ny sort.

Det finns tre olika sorters kaffe att välja mellan och samtliga kaffesorter består av 100% Arabica-bönor:

  • Aromica Organic - mellanrostat kaffe från Honduras och Uganda.
  • Luxury Sensation - mörkrostat kaffe från Colombia, Kenya och Brasilien.
  • Royal Mirage - mörkrostat kaffe från Kenya och Colombia.

Utöver kaffet kan skolklasser även samla in extra klirr i kassan genom att sälja kaffetermosar samt återanvändbara kaffefilter och sugrör.

Viktigt med rättvist och miljömärkt kaffe

Visst är det roligt att förtjäna mycket pengar till en skolresa, men inte på bekostnad av miljön eller mänskliga rättigheter. Det är viktigt att skolungdomarna ska kunna känna sig stolta över produkterna de säljer. 

Kaffekassans kaffe är KRAV-rättvisemärkt och ekologisk certifierat av EU. Kaffeförpackningarna är tillverkade av miljövänliga material med 39% mindre plast, och kaffet går att spåra till bonden som odlade bönorna. Tack vare detta kan köparna känna att de hjälper skolklassen att tjäna pengar samtidigt som de gör ett bra val för miljön.

Sänd till en kollega

0.047