23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ät näringsrikt och minska svinnet med färdiga matkassar

I en hektisk vardag kan det vara skönt med en plan. Det gäller även för maten. Att beställa en färdig matkasse serverar dig en planering för en rimlig peng. Inte bara det att du får tips på hur du lagar goda och näringsrika måltider, du får även hem många av ingredienserna till dem.

Matkassarna fungerar vanligen som så att du väljer ett tema – allt från familjemiddagar till veganrätter – och att du därefter får hem en kasse med jämna mellanrum. Hur ofta väljer du själv. Många föredrar att få en ny kasse varje vecka.

Kassen innehåller en planering för flera av veckans måltider, också här gör du ett val. Den här gången i form av hur många måltider du vill få hjälp med. Förutom planeringen får du recepten och en stor del av ingredienserna som behövs för att kunna laga maten.

Du behöver bara komplettera med basingredienser såsom mejeriprodukter, salt och kryddor.

Matkassarna gör det enkelt att laga god och näringsrik mat

Med tanke på hur många funktioner maten ska fylla i vardagen blir den snabbt ett stressmoment. I längden räcker det inte att bara laga mat. Inte heller att bara äta och njuta av den. Den bör också vara näringsrik för att du ska orka hålla dig själv samman.

En av de stora förtjänsterna med en färdig matkasse är att innehållet i den är omsorgsfullt planerat för att du ska få i dig rätt näringsämnen och dessutom i lagom mängder. Många av matkassetjänsterna har dietister som ser till att maten du får hem är balanserad.

Visionen för matkassarna är att de ska göra det enkelt för dig att laga god mat. Därför är recepten och ingredienserna inte alltför komplicerade, däremot lägger de grunden för riktigt smaskiga måltider som du vanligtvis åstadkommer på mindre än 30 minuter.

Om du nu inte medvetet väljer de lyxigaste gourmetkassarna för själva matlagningens skull. Sådana färdiga kassar är mest tänkta att ge dig ny matinspiration veckovis och kan innebära längre tillagningstider.

Stora valmöjligheter när du ska beställa en färdig matkasse

Att det finns en matkasse för alla smaker är ingen överdrift. Tvärtom tillkommer det allt som oftast nya matkassar med nya tänk. Den mest klassiska av alla kassarna är ändå Linas matkasse, som började med ett par teman men som numera har många olika inriktningar.

Det senaste är att du kan skräddarsy din egen matkasse och då välja på mängder av rätter. Din skräddarsydda Linas matkasse kan innehålla recept och ingredienser som är anpassade efter din särskilda specialkost, må det vara att du är allergisk mot mjölkprotein eller föredrar att äta vegetariskt.

Tack vare det skräddarsydda konceptet måste du inte heller hålla dig till en särskild kost. Du kan kombinera kött- och grönsaksrätter fritt och på så sätt prova lite av varje under veckorna. Det bästa av allt är att du inte behöver brainstorma fram veckomatsedlarna, utan får tillgång till matkasseleverantörernas fantastiska idébank.

Linas matkasse är en av aktörerna på den svenska matkassemarknaden. Det finns förstås många andra aktörer som har såväl nischade som allmänna innehåll. Vad de flesta har gemensamt är att de på grund av de noggrant planerade innehållen bidrar till minskat svinn.

Det minskade matsvinnet är snällt mot både miljön och plånboken. Du kan rentav spara pengar genom att beställa hem en kasse och på så sätt få kontroll över hur mycket ingredienser som går åt i hushållet – utan ansträngningen att göra en veckomatsedel!

 

Sänd till en kollega

0.062