23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Energibars med god smak

Letar du efter energibars som ger dig det där extra energi- och kosttillskottet? PurePower startades 2008 för att skapa energi- och kosttillskott särskilt designade för uthållighetssporter. Genom tätt samarbete med idrottare, atleter och vetenskap har de lyckats att bli ett av de absolut bästa varumärkena för energi.

Effektiv samt god smak

PurePower Energibars är, utöver den enastående verkningsgraden, dessutom välkända för den goda smaken. En energibar kallas också en sportbar och är en müslibar som innehåller många kolhydrater och en del av dem innehåller också lite protein. En energibar används vanligtvis före träning, men i vissa sporter används de också under själva träningen och i vissa fall efter träningen. Detta är dock inte att föredra i sporter där man blir väldigt andfådd. Eftersom en energibar måste tuggas väl och noggrant, är det inte den föredragna energiprodukten om du är mycket andfådd. Då är det bättre att använda energigel eller energidryck under själva träningen och bara använda en energibar före träningen.

Energibars för olika idrotter?

En energibar är en bra blandning av långsamt absorberande kolhydrater och snabbare kolhydrater. De långsamma kommer från havre och de snabba kommer från glukossirap. Därför är energibar lämpligt för många olika idrottsutövande, inklusive uthållighetssport som löpning, cykling, MTB, simning, badminton och handboll. En energibar kan även användas i vardagen, om du behöver en energiboost. Alla energibarer kan konsumeras under träning, för att ersätta förlorad glukos eller före träning för att förse kroppen med energi. Energibar för en av de tuffaste idrotterna, triathlon, är en nödvändighet. Triathlon är en av de tuffaste fysiska aktiviteterna, eftersom det är en kombination av löpning, simning och cykling så här behöver du energi, även efter en ordentlig måltid. Du kan med fördel äta en energibar före en tävling, men du behöver fortfarande energi kontinuerligt under tävlingen/träningen. Valet av bar beror mycket på varje idrottares personliga preferens. Det finns energibars som passar de flestas smaker och dessutom val av idrott.

Viktigt att tänka på

Energibar ersätter inte normal hälsosam kost, utan fungerar som extra energi under hård träning. När du utövar idrott kan det vara värt att under kort utövande, exempelvis vid korta cykelrundor nöja dig med vatten eller eventuellt en energidryck. Energibarer för cyklister är enbart viktigt om du ska cykla längre rundor. Energibarer kan dock vara bra att äta efter din cykeltur så att du kan få tillbaka din styrka snabbare.

Sänd till en kollega

0.032